Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
14.09.2020 | Af: Michael Frederiksen

Budget 2021: Skagen får akutbil hele året rundt

Skagen får fra 2021 en akutbil året rundt. Det fremgår af Region Nordjyllands budget for 2021, som blev vedtaget mandag aften.

 

Forligspartierne ønsker at styrke det samlede akutte set-up i det nordlige Vendsyssel yderligere. Det præhospitale beredskab i Skagen har i en årrække været suppleret af et akutbils-beredskab i sommermånederne.

Med budgetforliget for 2021 har forligspartierne indgået aftale om at ændre akutbils-beredskabet i Skagen til et helårs-beredskab, ligesom det er besluttet, at beredskabet skal være bemandet med en paramediciner.

Fra 2021 vil der således være paramedicinerbiler i beredskab i Skagen, Frederikshavn, Brovst, Farsø og Hobro.

Forligspartierne er også enige om, at det udadvendte hospital yderligere skal styrkes ved, at der etableres flere medicinbokse til udlevering af vederlagsfri medicin, hvilket betyder en bedre tilgængelighed for borgeren.

Der er draget gode erfaringer med medicinboksene på sygehuset i Thisted, og denne service vil nu blive udbredt til Hobro og Frederikshavn. Der afsættes to millioner kroner til dette formål.

Sikker drift og arbejdsro til personalet, som har løbet stærkt under COVID-19, samt styrkede akutte tilbud til borgerne i deres nærområde. Det er nogle af de centrale elementer i budgetaftalen for 2021 for Region Nordjylland.

COVID-19 har sat sig præg på hele samfundet, og pandemien kommer også til at sætte sit aftryk på det nordjyske sundhedsvæsen i 2021. Det afspejler sig i det budgetforlig for 2021, som et bredt flertal i regionsrådet har indgået.

Aftalen har fokus på en sikker vej frem i en tid, hvor meget virker usikkert. Den sikre kurs gælder både håndtering af pandemien med mulighed for at optrappe kapaciteten på hospitalerne, hvis det bliver nødvendigt, men også at have testkapacitet nok til borgerne, og testtilbud der er tæt på dem.

Men budgetaftalen skal også sørge for at udvikle og sikre det nordjyske sundhedsvæsen til gavn for borgerne.

- Jeg er glad for, at der er bred enighed om aftalen. Den skaber en sikker vej i en tid med mange udfordringer; COVID-19, stigende medicinudgifter og udflytning til det nye universitetshospital i Aalborg Øst. Derfor har vi meget fokus på en sikker økonomisk kurs. Vi ved godt, at mange medarbejdere har ydet en stor indsats under coronakrisen, som ikke er slut endnu, og det har været vigtigt for os ikke yderligere at øge presset på de ansatte med besparelser og nye opgaver, siger regionsrådsformand Ulla Astman (S).

Bag budgetforliget står alle regionsrådets partier, undtagen Thomas Hav (uden for partierne).

Læs hele budgetaftalen her.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Region Nordjylland

FOTO: Region Nordjylland

FOTO: Region Nordjylland

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close