Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
08.10.2019 | Af: DEBAT-INDLÆG

Den rigtige løsning at gentænke trafiknettet

Anders Broholm (V) ønsker at prioritere flere midler til den kollektive trafik.
Byrådsmedlem Anders Broholm (V), formand for Kultur- og Fritidsudvalget, har skrevet dette indlæg som svar på 3F-formand Finn Jennes indlæg tidligere i dag.

 

Tak for dine spørgsmål til ændringerne og budgettilpasningerne på den kollektive trafik i Frederikshavn Kommune. Du spørger til, hvem der har lavet analysen, hvornår den er lavet samt om Kultur- og Fritidsudvalget (KFU) har truffet beslutning ud fra analysen.

Analysen er allerede lavet og var det grundlag, som KFU traf beslutning på.

Analysen er behandlet flere gange i KFU, blandt andet i forbindelse med budgetlægning. Analysen er udarbejdet af NT og er fremlagt i KFU 4. september og derefter sent i høring. Dette har også fremgået af referater og dagsordener.

Udvalget traf beslutning 30. oktober. Her bevirkede høringssvarene blandt andet, at det blev besluttet ikke at hæve taksterne for flexture.

I forhold til Frederikshavn by og ændringen af bybusnetværket er det vigtigt at bemærke, at der ganske rigtigt bliver en rute mindre, men de øvrige ruter tilpasses, således byen fortsat er dækket ind.

Lad os være ærlige omkring, at det næppe kan være anderledes end, at når der bliver færre midler at drive kollektiv trafik for, så vil nogle også opleve nedgang i serviceniveauet. Efter udvalgets opfattelse er det den rigtige løsning at gentænke trafiknettet og ikke blot skære afgange ned.

Jeg vil gerne gentage min opfordring til, at der i de politiske budgetforhandlinger de kommende uger tages hensyn til øgede udgifter til kollektiv trafik og prioriteres midler hertil.

 

BillederTilføj billede

Der er desværre ingen fotos/videoklip til denne nyhed.

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close