Gå til hoved-indhold
06. april 2024 - kl. 13.04

Det Konservative Folkeparti: - Vi savner gode gamle Venstre

  • 1 af 1
Af  Tomo Kijanovic og Thomas Rugholm

Formand Tomo Kijanovic og næstformand Thomas Rugholm, Det Konservative Folkeparti i Frederikshavn Kommune, har skrevet dette indlæg: I landspolitik har Venstre kastet sig i armene på Socialdemokratiet. Venstre siger, at de er forpligtiget til at søge den størst mulige indflydelse.

I Frederikshavn Kommune er det det så lige modsat. På valgnatten tilbage i 2021 nikkede Venstre ja til at være med i en bred konstituering med Birgit S. Hansen som borgmester. Mindre end 12 timer senere sprang Venstre fra.

Vi forsøgte flere gange at få Venstre med, vi var såmænd klar til at se på fordelingen af udvalgsposter igen for at få partiet med. Det var vigtigt for os. Det lykkedes ikke – Venstre ville ikke være med til at tage ansvar og indflydelse.

Siden har vi i større og større grad ikke kunne kende det gode gamle Venstre. Gennem valgperioden har Venstre udviklet sig til et protestparti, som ikke tager det ansvar, som vi ved Venstre bør og kan.

Senest med havnen opfatter vi, at Venstre kigger mere bagud end fremad. De har fokus på bestyrelsen, men glemmer, at de selv var en del af bestyrelsen før 2022, hvor både kontrakter og havneudvidelser blev besluttet. Fortiden kan vi ikke gøre noget ved, men det kan vi med fremtiden, så lad os nu alle tage ansvar og sammen få den bedste løsning for vores havn.

Ordentligheden og respekten for det enkelte menneske, som engang var Venstres varemærke, er faldet til jorden. Her har Venstre netop sat spørgsmålstegn ved, om en folkevalgt politibetjent er god nok til at side i en bestyrelse. Kære Venstre, det klær’ jer ikke.

Venstres tidligere formand sagde om partiets fremtid: "Vi skal ikke hjem, vi skal videre" og smækkede så hårdt med døren, at det lød som et endegyldigt farvel til den blå blok.

Vi håber ikke, at Venstre i Frederikshavn Kommune siger endegyldigt farvel til det brede samarbejde for hele vores kommune, og at partiet vil bidrage til en samlet stærk blå blok.

Venstre havde engang et slogan: Venstre ved du, hvor du har. Det gør vi desværre ikke længere.

Så lad os slå helt fast: Vi savner gode gamle Venstre.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...