Gå til hoved-indhold
07. december 2023 - kl. 10.12

Direktør: - Positivt med uddannelse i Frederikshavn målrettet vores branche

  • 1 af 1
    Direktør Marianne Bredevang, Scandic The Reef: - Fremtidens gæster er meget kvalitetsbevidste, og de stiller store krav til den service, vi yder.
Af: Michael Frederiksen

Det skaber glæde i erhvervslivet i Frederikshavn, at de første studerende til sommer kan begynde på en ny uddannelse til serviceøkonom i Frederikshavn. Det står klart, efter Professionshøjskolen UCN netop har fået grønt lys til at åbne uddannelsen af uddannelses- og forskningsministeren.

Den nye serviceøkonomuddannelse oprettes som en såkaldt filial af UCN’s tilsvarende uddannelse i Aalborg, hvor professionshøjskolen i årevis har uddannet serviceøkonomer.

- Analyser viser, at kultur, turisme og event er det erhverv i Vendsyssel, som ser ind i langt den største jobvækst, og over halvdelen af virksomhederne i sektoren forventer en stigning i antallet af ansatte de kommende år. Med en lokal uddannelse kan vi i højere grad imødekomme behovet for dygtige medarbejdere. Derfor er vi også rigtig glade for at få godkendelsen i hus, fortæller Thomas Kastrup-Larsen, direktør for erhverv på Professionshøjskolen UCN.

UCN har samarbejdet med Frederikshavn Kommune, Frederikshavn Erhvervsråd, Destination Nord og Frederikshavn Handelsskole om at få det nye uddannelsesudbud op at stå. Hos borgmester Birgit S. Hansen, Frederikshavn Kommune, er der glæde over at få en uddannelse til byen, der er rettet mod turismesektoren.

- Sammen med erhvervslivet og uddannelsesinstitutionerne arbejder vi løbende for at tiltrække uddannelser til vores kommune, for det skaber vækst, arbejdskraft og bosætning. Så det er med stor glæde, at vi nu får mulighed for at tilbyde flere uddannelsesmuligheder for både vores egne unge, men også får mulighed for at kunne tiltrække unge, der gerne vil arbejde i turisme- og oplevelsesbranchen, som er så vigtigt for os som kommune, forklarer Birgit S. Hansen.

Uddannelsen til serviceøkonom varer to år og er kendetegnet ved at være i tæt kontakt til erhvervslivet med blandt andet praktik og virksomhedssamarbejde i løbet af studierne. Én af de virksomheder, der er klar til at tage imod de nye studerende, er Scandic The Reef i Frederikshavn.

- Fremtidens gæster er meget kvalitetsbevidste, og de stiller store krav til den service, vi yder. Her er det helt afgørende med kompetente medarbejdere, og det kræver uddannelse og kompetenceudvikling. Derfor er det rigtig positivt, at vi nu får en lokal videregående uddannelse målrettet vores branche. Forhåbentlig kan det også få flere unge til at blive og uddanne sig og måske endda tiltrække studerende udefra, siger Marianne Bredevang, direktør på Scandic The Reef i Frederikshavn.

Hos Frederikshavn Erhvervsråd ser man også store perspektiver i den nye uddannelse.

- Det er vigtigt, at vi lokalt kan uddanne de unge, som erhvervslivet har brug for. Når de unge flytter væk for at blive uddannet, risikerer vi, at de ikke flytter tilbage igen. Derfor er det en ekstra god nyhed for kommunen, erhvervet og de unge, at vi fremover kan uddanne serviceøkonomer i Frederikshavn. Som erhvervsliv glæder vi os til at tage imod de studerende, når de skal bruge deres uddannelse i praksis, siger Karl-Erik Slynge, der er formand for Frederikshavn Erhvervsråd.

Det er muligt at søge ind på uddannelsen fra 1. februar. UCN forventer, at man skal optage minimum 20 studerende, før der kan oprettes hold.

Fakta om serviceøkonomuddannelsen

  • Uddannelsen er en erhvervsakademiuddannelse og varer to år
  • På uddannelsen lærer man om hotel- og restaurationsbranchen, turisme, sport- og eventindustrien samt detail
  • Man kan blive optaget med blandt andet en gymnasial eksamen, en relevant erhvervsuddannelse eller via en individuel forhåndsvurdering
  • Det er muligt at bygge videre på sin uddannelse og tage en professionsbachelor i for eksempel e-handel, international hospitality management og sport management
  • Der er ansøgningsfrist i kvote 2 15. marts og kvote 1 5. juli
  • Første hold på uddannelsen i Frederikshavn kan starte til september 2024

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...