Gå til hoved-indhold
Sponsoreret indhold
21 februar. 2020

Find det bedste lån med disse simple tips

  • 1 af 2
    FOTO: Kanal Frederikshavn
  • 2 af 2
Af: SPONSORERET INDHOLD

Lånemarkedet i Danmark har aldrig været større end det er i dag. Det er især de mange onlinelån, SMS-lån og så videre, der har gjort, at det danske marked er spækket med lånemuligheder.

Dette er også årsagen til, at du skal læse videre her. I de nedenstående afsnit vil de blive gennemgået en række simple og meget behjælpelige tips, så du kan finde det helt rigtige onlinelån.

Har du overvejet at sammenligne lån?

En af de teknikker du kan bruge for at finde det bedste lån, er at sammenligne de forskellige låneudbyders lån på nettet. Hvis du vælger at sammenligne lån, danner du dig et samlet overblik over de lån, der er at finde på markedet. Det er utroligt nemt at sammenligne lån på nettet. Det kræver bare, at du sætter dig ind i de forskellige begreber, så du har en viden om, hvad der er vigtigt at have in mente, når du skal ansøge om et lån.

Det er især begreberne ÅOP og renter, du skal være særlig opmærksom på. ÅOP er en forkortelse for årlige omkostninger i procent. ÅOP er faktisk det vigtigste og mest definerende begreb, når du skal sammenligne lån. Når du skal sammenligne lån, kan du ud fra lånets ÅOP nemt sammenligne lån på tværs af låneudbydere. Dette hænger sammen med, at lånets ÅOP er et begreb, der dækker over samtlige omkostninger ved et givent lån. Det er altså alle omkostninger ved selve oprettelsen og hele lånets løbetid. ÅOP medregner også lånets renter.

Kender du lånets ÅOP, ved du også, hvad der skal være betalt i løbet af lånets løbetid. På den måde sikrer du dig, at du ikke ubevidst taber penge, fordi du ikke har sat dig ind i lånets samlede udgifter.

Overvej din egen kreditværdighed

Når man taler om lån, støder man ofte på begrebet, kreditværdighed. Men hvad betyder det at være kreditværdig? Eller kredituværdig for den sags skyld? Kreditværdighed er et begreb, der dækker over din forventede evne til at kunne tilbagebetale et lån. Det er vigtigt for låneudbyderen at vide, at du kan betale pengene tilbage, så de har en form for garanti. Låneudbyderen skal trods alt også kunne tjene penge på at låne penge til dig.

Selvom det ville give bedst mening, er en god og sund økonomi ikke ensbetydende med, at man har en høj indkomst. Følgende elementer spiller en rolle i forhold til at have en god og sund økonomi:

- Din alder
- Din betalingserfaring
- Om du har fast arbejde eller ej
- Gæld
- Dit rådighedsbeløb
- Dine faste udgifter

Hvis disse ovenstående elementer ikke spiller overens, vil du ikke have en god kreditværdighed. Hvis de derimod spiller overens, vil du have en god kreditværdighed, og derfor være mere tilbøjelig til at få accepteret din ansøg til et lån.

Hvis man selv kan erkende, at man ikke har den bedste kreditværdighed, kan man med nogle simple tips, øge den:

- Brug en medansøger. Hvis man vælger at låne lidt penge hos en ven eller bekendt, kan man øge sin kreditværdighed.

- Indfri udestående gæld. Før du overvejer at tage et lån, skal du sikre dig, at du ikke har en udestående gæld. Gæld er en af de største syndere i forhold til din kreditværdighed.

- Tjen flere penge. Det er selvfølgelig lettere sagt end gjort. Men en øget indkomst vil helt automatisk øge din kreditværdighed.

- Betal din ting til tiden. Det er simpel logik, at man ikke har lyst til at låne penge til en, som har svært ved at betale dem tilbage igen.

Denne artikel er lavet i samarbejde med Partnertekst.dk

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...