Fire medaljer på isen i Herning til lokale skøjteløbere

• 4 af 6
  • 5 af 6
  • 6 af 6
Af: Michael Frederiksen

Ved weekendens Danmarks Cup i Herning vandt Frederikshavn Skøjteforening (FSF) fire medaljer og fik fire fjerdepladser.

Danmarks Cup er skøjtesportens svar på DM for konkurrenceløbere. Alle konkurrencerækker deltager i Danmarks Cup - lige fra Cubs til Senior, og der er løbere fra både Jylland, Fyn og Sjælland, så nogle af rækkerne er ganske store. I den største række Springs K1 deltog ikke færre end 29 løbere.

I Cubs K (8-10 år) kom Caroline Toft Bregnhøj på den lidt utaknemmelige fjerdeplads. Hun stillede op med et svært teknisk program og forsøgte sig blandt andet med tre dobbeltspring, der desværre ikke alle lykkedes, men hun viste et par flotte Axler og en flot kombinationspiruette, og selv med tre fald opnåede Caroline faktisk rækkens anden højeste tekniske score og også anden højeste komponentscore for præsentation og skating skills, men fradrag for faldene gjorde, at det denne gang blev til en placering lige uden for podiet. Caroline har bestået det adgangsgivende tekniske krav til at være mesterskabsløber og har derfor valgt fra næste konkurrence, som er ESK Cup i uge 8 i Esbjerg, at rykke op i mesterskabsrækken, hvor FSF i forvejen har syv løbere.

I den store Springs K1 række (10-12 år) med hele 29 løbere stillede FSF med fire piger - Josefine Toft Bregnhøj, Frederikke Hagen Vorum, Noa Winther Jensen, og Alberte Høeg Østergaard - og alle fire piger løb nogle særdeles flotte programmer.

Josefine Toft Bregnhøj strøg helt til tops med både den højeste tekniske score og højeste score for skating skills og kunne dermed stille sig op på podiets øverste trin og få guldmedaljen om halsen. Josefine har ligesom sin lillesøster Caroline valgt at rykke op i en sværere gruppe fra næste konkurrence, idet Josefine i februar til ESK Cup stiller op i Springs K2, hvor man også må springe dobbeltspring, som ikke er tilladt i K1 rækkerne.

Frederikke, som er førsteårs i rækken, havde desværre ikke marginalerne på sin side og måtte ligesom Caroline tage til takke med fjerdepladsen med kun 0,05 point op til tredjepladsen. Frederikke løb et stort set fejlfrit program og fik faktisk rækkens andenhøjeste tekniske score, men komponentscoren var desværre ikke helt høj nok til at række til en podieplads.

Noa, som er igang med sin første sæson som konkurrenceløber, blev nr. 14, og Alberte, som netop er vendt tilbage til skøjtesporten efter at have holdt et års pause, blev nr. 21. Desværre fik begge piger streget deres kombinationspiruette, men ellers løb de nogle yndige programmer, hvor der var plads til smil på læben.

I Springs K2 (10-12 år) blev Matilde Maysfelt også nummer fire. Hun forsøgte sig med tre dobbeltspring, hvoraf de to desværre endte med fald. Matilde har dog stor kvalitet i sine piruetter og fik vist to meget flotte level 2 piruetter, som gav gode point ved dommerne, og det endte dermed med en samlet fjerdeplads.

I Debs K2 (12-13 år) vandt Astrid Møller Carlsen en flot sølvmedalje, mens Lærke Gregersen Feldtmose kom på en flot fjerdeplads med ny personlig rekord. Astrid viste som altid flotte skating skills og landede for første gang i konkurrence også en ren dobbelt Salchow. Desværre endte den anden Salchow med et fald, men med rækkens højeste komponentscore blev det til en andenplads til Astrid. Lærke, som i denne sæson er rykket i K2 rækken, fik vist en del flotte rene dobbeltspring, men to stregede piruetter blev desværre kostbare for Lærke i kampen om medaljerne, og Lærke landede derfor lige uden for podiet.

I Novice K1 (13-15 år), som også var en rigtig stor række med 27 løbere, løb både Merle Bilstrup Sørensen og Astrid Uggerhøj Schioldan nogle rigtig flotte programmer. Merle løb et sikkert og næsten fejlfrit program og endte på en flot syvendeplads. Astrid var tæt på at slå sin personlige rekord, men et ærgerligt fald til sidst i programmet i trinserien kostede lidt på pointkontoen. Det blev dog stadig til et flot placering som nr. 12 til Astrid i den store række.

I Novice K2 vandt Freja Kirkelund en flot sølvmedalje. Freja løb også et næsten fejlfrit program med blandt andet to level 2 piruetter og to perfekte dobbelt Salchow. Det var tæt i toppen af rækken, og Freja var faktisk kun 0,05 point fra førstepladsen. Freja er ligesom Lærke i denne sæson rykket op i K2 rækken, så hun kan deltage med et program med dobbeltspring.

I Junior K1 (15-19 år) blev det til en flot sølvmedalje til Alberte Kondrup Madsen. Særligt Albertes piruetter gav gode point ved dommerne, og hun opnåede rækkens højeste tekniske score, men komponentscoren var desværre ikke høj nok til at komme helt til tops i rækken. Alberte har nu været på podiet ved de seneste otte konkurrencer i træk.

Samlede placeringer ved Danmarks Cup 2024:
Cubs K
Nr. 4 - Caroline Toft Bregnhøj (18,82 point)

Springs K1
Nr. 1 - Josefine Toft Bregnhøj (23,14) PB)
Nr. 4 - Frederikke Hagen Vorum (20,84 point)
Nr. 14 - Noa Winther Jensen (16,66 point)
Nr. 21 - Alberte Høeg Østergaard (15,30 point)

Springs K2
Nr. 4 - Matilde Maysfelt (23,25 point)

Debs K2
Nr. 2 - Astrid Møller Carlsen (29,61 point)
Nr. 4 - Lærke Gregersen Feldtmose (26,33) (PB)

Novice K1
Nr. 7 - Merle Bilstrup Sørensen (19,59 point)
Nr. 12 - Astrid Uggerhøj Schioldan (18,15 point)

Novice K2
Nr. 2 - Freja Kirkelund (26,89 point)

Junior K1
Nr. 2 - Alberte Kondrup Madsen (21,05 point)

Resten af januar står i træningens tegn for de lokale skøjteløbere, hvorefter man ser frem imod en travl februar, hvor alle løbere igen skal i aktion.

Den første weekend i februar er der Nordiske Mesterskaber i Borås i Sverige, hvor FSF’s juniorlandsholdsløber Camilla Poulsen deltager, samt Funskate-konkurrence i Aalborg, hvor FSF stiller med 33 forventningsfulde Funskateløbere. I uge 8 ser man frem imod ESK Cup i Esbjerg, hvor der deltager både mesterskabsløbere, konkurrenceløbere og Funskateløbere, der har deres eget program.