Gå til hoved-indhold
21. juli 2023 - kl. 22.07

"Fiskefluencer" fra Sulbæk inviterede til madværksted på Strandby Havn

  • 1 af 1
    Rikke Stjerne Møller står i spidsen for kurset, men har sine to fiskedøtre Emma og Laura til at hjælpe til, mens fiskeskipper Henrik viser rundt på kutteren, som til daglig fanger jomfruhummeren. Foto: Henriette Maj Pedersen, TV2 Nord
Af: Michael Frederiksen

Den tidligere Masterchef-deltager Rikke Stjerne Møller fra Sulbæk er noget af en fiskeentusiast. Så meget, at hun kalder sig selv for fiskefluencer. Fredag var hun en tur forbi havnen i Strandby med sit madværksted "Smagen af Kattegat". Dagens menu stod på friskfanget jomfruhummer, som flere af deltagerne kunne være med til at tilberede til blandt andet hummersuppe og hummere på grill. 

- Den kan bare en helt masse - så er det nemt, det tager ikke lang tid at tilberede, fortæller hun til TV2 Nord.

Kurset startede torsdag på Sæby Havn, fredag på Strandby Havn og vender tilbage igen 26. august på Sæby Havn.

Rikke Stjerne Møller står i spidsen for kurset, men har sine to fiskedøtre Emma og Laura til at hjælpe til, mens fiskeskipper Henrik viser rundt på kutteren, som til daglig fanger jomfruhummeren.

Men det er ikke kun på havnen, at Rikke Stjerne Møller deler ud af sin ekspertise. Hun er også noget af en haj på de sociale medier, hvor man også kan få massere af tips og tricks af fiskerkonen, som hun kalder sig selv.

- Folk kender ikke arterne, og der er rigtig mange, der smager fantastisk, som folk slet ikke lige kender til, fortæller hun. 

Og nogle af deltagerne på hendes lille kokkeskole er da også kommet for at lære. 

- Vi vil egentlig gerne spise mere fisk, men når ikke til det - så det skal vi have lært, siger Gitte Dalsgaard fra Viborg, som er på sommerhusferie med sine venner i Skagen. 

- Så kunne det være lidt interessant at tilberede nogle lokale råvarer og få nogle fifs til, hvilke krydderier, der skal bruges til det. Og turde gøre det, siger Gitte Dalsgaard til TV2 Nord.

Deltagerne skal købe billetter til madværkstedet og får selvfølgelig lov til at smage lækkerierne, når de er færdige med at kokkerere.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...