Gå til hoved-indhold
24. maj 2024 - kl. 14.05

Floorballteam klar til Special Olympics Idrætsfestival på tre måneder

  • 1 af 1
    Holdet vil gerne spille i ens trøjer, og glæden er stor over, at Coast2Coast har sponsoreret både trøjer og drikkedunke.
Af: Michael Frederiksen

En gruppe beboere i Bofællesskab Øst i Frederikshavn er vilde med floorball. Siden februar har de trænet intensivt, og nu melder de klar til Special Olympics Idrætsfestival, som åbner i aften i Arena Nord i Frederikshavn med deltagelse af 1200 atleter, trænere og ledere.

Flere af borgerne, der bor i Bofællesskab Øst på Gl. Skagensvej i Frederikshavn, fik smag for at spille floorball, da de deltog i "Kom og prøv" 3. februar 2024.

Rikke på 28 år og Philip på 26 år var med til åbent-hus-arrangementet, hvor de kunne prøve forskellige idrætsgrene. De blev så bidt af floorball, at de dannede deres eget hold sammen med syv andre i bofællesskabet og med hjælp fra bofællesskabets leder, Linda Høegh Jokumsen, og pædagog Anna Hermann Levorsen.

Holdnavnet er BOF Øst, og træneren er en af de bedste – ligatræneren Oliver Bjørk. Han er under uddannelse og arbejder i bofællesskabet som omsorgs- og pædagogmedhjælper, og han er en god rollemodel for spillerne.

For Rikke og Philip har det stor betydning at få lov at være en del af et hold:

- Vi får øvet os i at samarbejde, som vi kan bruge i andre sammenhænge. Det styrker vores sammenhold, og man kan få afløb for alle sine frustrationer, fortæller Philip.

BOF Øst har ingen indendørs træningsfaciliteter i tilknytning til deres botilbud, men de træner udendørs på parkeringspladsen, når vejret tillader det.

- Vi søgte sponsorater til stave og mål. Dem fik vi sponsoreret af Floorballfabrikken, og så kunne vi begynde at træne. Når det foregår ude på parkeringspladsen, får det flere borgere ud at spille med, siger Linda Høegh Jokumsen, der selv har været holdleder i Blackhawks og aktiv spiller og træner i Strandby Tornados Floorball.

Blackhawks har åben for special olympic-træning om torsdagen, så BOF Øst også kan træne indendørs.

Spillerne på BOF Øst går op i træningen med liv og sjæl, og de havde kun spillet sammen i få uger, inden de meldte sig til Special Olympics Idrætsfestival i Frederikshavn. Holdet vil gerne spille i ens trøjer, og glæden er stor over, at Coast2Coast har sponsoreret både trøjer og drikkedunke. BOF Øst har også deres egne fans med til idrætsfestivalen.

- Vi har nogle kreative borgere, som vi har fået til at lave bannere og inviteret til at komme og heppe, så alle i bofællesskabet har mulighed for at være med til Special Olympics Idrætsfestival, fortæller Anna Hermann Levorsen.

BOF Øst har tilmeldt ni spillere i alderen 21 til 56 til Special Olympics Idrætsfestival, og de glæder sig til at dyste mod hold fra andre lande og til at være en del af fællesskabet på festivalen:

- Vi håber, der bliver sjovt, og at de ikke sparker os over skinnebenet. Jeg glæder mig til at få en medalje, siger Rikke.

- Vi spiller for både for at vinde og for at have det sjovt, siger Philip.

Special Olympics Idrætsfestival skydes i gang med en festlig og højtidelig åbningsceremoni kl. 19.30 i Arena Nord. Atleterne dyster i 12 idrætsgrene i løbet af weekenden.

Publikum er velkommen til at overvære både åbningsceremonien, konkurrencerne og afslutningsceremonien søndag 26. maj kl. 13.00 i Arena Nord. Der er tilmeldt i alt 1.204 deltagere fra otte nationer til idrætsfestivalen.

Mere information og program:

 

FAKTA

Bofællesskab Øst er et botilbud til borgere over 18 år med en nedsat fysisk og psykisk funktionsevne. Det kommunale botilbud består af 29 boliger fordelt på fem huse.

 

”Kom og prøv” Åbent-hus-arrangement den 3. februar var et tilbud til borgere i Frederikshavn Kommuner over 16 år med generelle indlæringsproblemer eller udviklingshandicap arrangeret i et samarbejde mellem lokale foreninger, Handicapidrættens Fællesråd Frederikshavn Kommune og Parasport Danmark. Formålet med arrangementet var at give flere borgere i denne målgruppe lyst til at dyrke sport og være en del af et fællesskab. Arrangement blev afviklet på tre lokationer: Arena Nord, Terminalen Bowling og Frederikshavn Rideklub, og deltagerne var samlet til fælles frokost og afslutning med FG90.

 

Spar Nord Fonden har doneret 250.000 kr., der skal medvirke til at skabe flere værdifulde fællesskaber, hvor man være aktiv sammen med andre og føle sig som en del af noget betydende.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...