Gå til hoved-indhold
15 november. 2023

Fonde støtter Tordenskioldgarden med indkøb af nye instrumenter

  • 1 af 1
Af: Michael Frederiksen

Uanset hvor meget og hvor godt instrumenter vedligeholdes, vil der løbende være behov for nye instrumenter i et orkester. Hos Tordenskioldgarden er det som udgangspunkt dirigenten, som fremsætter ønske om et eller flere nye instrumenter.

Indkøb af nye instrumenter er ikke en billig sag, og derfor arbejder forældrebestyrelsen i Tordenskioldgarden løbende med at finde penge via sponsorater og fondsansøgninger til at imødekomme dirigentens ønsker.

Siden april 2023 har forældrebestyrelsen arbejdet på at skaffe penge til indkøb af to nye instrumenter til en samlet værdi af 32.608 kroner. Erfaringsmæssigt ved forældrebestyrelsen, at der skal skrives mange ansøgninger for at fremskaffe det ønskede beløb.

Det er altid med en vis spænding, at tilbagemeldingerne fra sponsorer og fonde åbnes. Tilbagemeldingen fra Nordea Fonden lød på, at Nordea Fonden støtter Tordenskioldgarden med 10.000 kroner til indkøb af de nye instrumenter. Pengene blev overført til Tordenskioldgarden straks efter godkendelsen i Nordea Fonden.

Forældrebestyrelsen glædede sig over sponsoratet fra Nordea Fonden, men den var stadig i venteposition, da den manglende svar fra andre fonde. Ultimo september modtog forældrebestyrelsen en opringning fra Spar Nord Fonden, at den havde godkendt et sponsorat på 22.608 kroner.

Spar Nord Fonden overrakte en check til Tordenskioldgarden ved årsfesten. Checken blev overrakt af erhvervsdirektør Anders Krøgh, som roste Tordenskioldgarden for den indsats, som kommer mange til gode i byen og kommunen.

- Tordenskioldgarden glæder sig altid over at blive tilgodeset, men det er også med en vis ydmyghed, at sponsoraterne modtages, da det ikke kan forventes løbende at modtage sponsorater i den størrelsesorden. Med de 32.608 kroner på plads, er bestillingen af de to instrumenter sat i gang. Når instrumenterne er leveret, vil dirigenten sørge for, at instrumenterne bliver tjekket, før de overrækkes til garderne, oplyser Jacob Olivius, formand for forældrebestyrelsen, der takker Nordea Fonden og Spar Nord Fonden for støtten.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...