Gå til hoved-indhold
28. februar 2024 - kl. 00.02

Fra Morten Korch-film i mormors lejlighed på Ingeborgvej til Hollywood

  • 2 af 2
    Det lader til, at Gustav Marzetta Gleerup står foran flere spændende roller: - Jeg kan desværre ikke sige så meget om det, men der sker ting og sager.
Af: Michael Frederiksen

Hver onsdag og fredag i skoletiden så Gustav Marzetta Gleerup, der fredag fylder 24 år, Morten Korch- og Dirch Passer-film hjemme hos mormor på Ingeborgvej i Frederikshavn. Nu udlever han selv drømmen som skuespiller. Vi mødte ham på Restaurant Smørgåsen, hvor han sidste år arbejdede som tjener, inden han i efteråret rejste til Hollywood.

Hollywood vender vi tilbage til i slutningen af denne artikel.

Fredag 8. marts kan Gustav Marzetta Gleerup opleves på det store lærred i Palads Teatret i Frederikshavn, når der er snigpremiere på Joey Moes debut som spillefilm-instruktør. En stor del af filmen er optaget i Frederikshavn, og filmens producer, Jasmin Jiramani, kommer fra Gærum. 

- Det er dejligt at vende hjem på denne måde og vise folk, hvad jeg har lavet, og jeg er utrolig glad for, at folk viser den interesse for filmen, som de gør, siger Gustav Marzetta Gleerup, der ifølge Joey Moe spiller den vigtigste rolle i filmen RIPPLE.

Filminteresseren begyndte hjemme hos mormor på Ingeborgvej.

- Jeg har altid vidst, at jeg ville være skuespiller, men jeg går ud fra, at røddernne blev plantet hos min mormor. Hver onsdag og fredag i hele min skoletid kørte jeg hjem til hende, og vi så de samme gamle film igen og igen og snakkede om dem og skuespillerne og om skuespil generelt, så det må i hvert fald have en stor betydning.

Det var blandt andet gamle Morten Korch- og Dirch Passer-film, som Gustav så med sin mormor.

- Vi analyserede dem og talte om, hvilken rolle jeg skulle have, hvis det var, for hun var sikker på, at jeg blev skuespiller. Jeg tror, hun var den første, der nævnte det.

Og hvilken rolle mente din mormor, at du skulle have?

- Vi snakkede tit om, at jeg mindede mest om Dirch Passer eller Poul Reichhardt, og hun mente vist, det var Poul Reichhardt. Det er også den vej, det - indtil videre - er gået mere end det komiske, smiler Gustav Marzetta Gleerup.

Lige nu udlever han sin skuespillerdrøm. Han medvirkede i DR3-serien Hooligan og har været med i flere kortfilm. Torsdag 14. marts er der landet over premiere på Joey Moes psykologiske thriller RIPPLE.

Betyder det, at du er skuespiller nu?

- Jeg vil faktisk sige, at jeg var skuespiller, før jeg fik løn for det. Men ja, min identitet er skuespiller. 

Det har du altid sagt - faktisk i meget ung alder. Hvordan kunne du det?

- Det er lidt uforklarligt, men der har aldrig været noget valg. Jeg ville blive skør, hvis jeg ikke gjorde det.

Gustav Marzetta Gleerup er gået sin egen vej. Han valgte ikke at søge ind på en skuespillerskole, men har dog fået halvanden års undervisning på Panorama Academy. Det kan andre lære noget af.

- Lyt til din passion og intuition. Det kommer selvfølgelig an på, hvilket fag, der er tale om, og jeg er generelt fortaler for uddannelse, men det er måske ikke altid det væsentlige. Man skal altid øve og dygtiggøre sig, men det kan man gøre på mange måder.

Hvad fremtiden byder på skuespillermæssigt, kan vi ikke lokke ud af Gustav Marzetta Gleerup.

- Jeg kan desværre ikke sige så meget om det, men der sker ting og sager, siger han med et stort smil.

Hvornår kan vi lave overskriften: "Fra mormors lejlighed på Ingeborgvej til Hollywood"?

- Det kunne du allerede 1. oktober 2023, griner den unge skuespiller fra Frederikshavn. 

Forklaringen er, at RIPPLE blev udtaget til den prestigefyldte festival Beyond Fest i Hollywood. Den regnes for at være den førende genrefilmfestival i USA.

Sidste år arbejdede han på Restaurant Smørgåsen i gågaden i Frederikshavn, og de hopper med på RIPPLE-bølgen, når filmen har premiere torsdag 14. marts, blandt andet i Palads Teatret i Frederikshavn. 

I hele spilleperioden giver Restaurant Smørgåsen 20 procent i rabat, hvis man kommer ned og spiser og viser sin RIPPLE-billet fra Palads Teatret.

Til snigpremieren 8. marts i PaladsTeatret kan du møde blandt andre Gustav Marzetta Gleerup,  Jasmin Jiramani og Joey Moe. Der er kun enkelte billetter tilbage.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...