Gå til hoved-indhold
17. juni 2024 - kl. 00.06

Frederikshavn Golfklub først i Nordjylland med robotplæneklippere

  • 1 af 1
Af: Peter Marquard

AT Pejse, Skov & Havecenter på Suderbovej i Frederikshavn har netop installeret fem robotplæneklippere i Frederikshavn Golfklub, som er den første klub i Nordjylland til at tage robotplæneklippere i brug til vedligeholdelse af banen. De fem plæneklippere kan dække et areal på hele 300.000 kvadratmeter.

- I første omgang skal de fem robotter fra Husqvarna klippe rough og semirough på banen i Frederikshavn Golfklub. På sigt er det meningen, at fairway også skal klippes af robotter, hvilket vil kræve installering af yderligere cirka fem maskiner. Bare investeringen af de første fem robotter er på over en million kroner, så det er selvfølgelig en større udskrivning. Til gengæld er det både tidsbesparende og en fordel for miljøet, og jeg er overbevist om, at Frederikshavn Golfklub blot er en ud af flere, der fremover vælger denne løsning, fortæller Anders Laustsen, der er indehaver af AT Pejse, Skov & Havecenter.

Robotterne klipper arealerne via GPS-styring.

Frederikshavn Golfklubs store investering er kommet i hus med hjælp fra Nordeafonden, Jerslevfonden og Frederikshavn Kommunes Bygge- og Anlægsfond samt fem virksomheder beliggende på havnen.

- Robotterne letter vores dagligdag og giver samtidig en bedre bane og bedre vilkår for både vores medlemmer og vores gæstespillere. Vi sparer både brændstof og en del mandetimer, og robotterne holder aldrig stille. Førhen klippede vi rough og semirough en gang om ugen, hvilket efterlod meget afklip af græs på banen. Nu klippes de tre-fire gange om ugen, og det efterlader banen i en langt bedre stand, hvilket kommer brugerne af banen til gode. Så det er en ren win-win for både spillere og os som klub, siger manager Phillip Søby Larsen, for Frederikshavn Golfklub.

Generelt løbes der stærkt hos AT Pejse, Skov & Havecenter i øjeblikket.

- Vi oplever stor interesse for klipning af større arealer. Det er både sportsklubber, virksomheder, boligforeninger og offentlige arealer, ligesom robotter til private stadig er et hit, siger Anders Laustsen.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...