Gå til hoved-indhold
27. februar 2024 - kl. 12.02

Frederikshavn Skøjteforening vandt 11 medaljer i Esbjerg

  • 1 af 9
  • 2 af 9
  • 3 af 9
  • 4 af 9
  • 5 af 9
  • 6 af 9
  • 7 af 9
  • 8 af 9
  • 9 af 9
Af: Michael Frederiksen

22 skøjteløbere fra Frederikshavn Skøjteforening deltog i weekenden i ESK Cup i Esbjerg og vandt hele 11 medaljer.

Det helt specielle ved netop ESK Cup er, at den - som den eneste konkurrence i Danmark - er for alle løbere med et progam uanset niveau. Det betyder, at både Funskate Free-løbere, konkurrence- og mesterskabsløbere kan deltage, og Funskate Free-løberne prøver dermed at blive bedømt efter det samme system, som konkurrence- og mesterskabsløberne er vant til.

I FunCubs (8-10 år) blev det til den helt store triumf, da Marie Calundan med et charmerende program med både sikre spring og piruetter vandt guldet foran klubkammeraten Isabella Mira Geckalan, der også viste sikre spring, men som desværre fik streget sin ene piruette. I samme række kom Silje Hagelskjær Petersen på en flot femteplads.

I FunSprings (10-12 år), som var en stor række med hele 22 løbere, var det kun marginaler, der skilte Merle Thekla Sørensen og Matilde Bregnhøj fra podiepladserne. Merle endte på fjerdepladsen, kun 0,03 point fra en bronzeplads, mens Matilde blev nummer fem med kun 0,1 point op til podiet. Begge piger havde to svære piruetter med, men men det var desværre kun den ene, der lykkedes. 

I samme række blev det til en 12. plads til Merle Mikkelsen og 13. plads til Siv Møller Egebak.

I FunDebs (13 år) lykkedes det for Victoria Rygh Jessen med et flot program at vinde sølvmedaljen.

Fælles for alle Funskate-løberne var, at pigerne virkelig nød at vise deres programmer på isen. Alle Funskate-pigerne havde en fantastisk oplevelse med at sidde i Kiss and Cry-sofaen og vente på deres point, ligesom konkurrence- og mesterskabsløberne altid gør, samtidig med at de kunne sidde og se deres elementer fra programmet blive gengivet på skærmen.

I Springs K1 (10-12 år) satte både Noa Winther Jensen og Alberte Høeg Østergaard nye personlige rekorder, og for Noas vedkommende rakte det til en flot bronzemedalje og Alberte en sjetteplads. Noa landede blandt andet en Axel, dog med lidt fradrag fra dommerne, og Alberte fik for første gang godkendt sin kombinationspiruette.

I Springs K2 (10-12 år) blev det til en flot bronzemedalje til Matilde Maysfelt. Særligt Matildes to piruetter, der begge blev vurderet til level 2, gav gode point.

Josefine Toft Bregnhøj havde debut i Springs K2 med både en ny kjole og et nyt flot program. Josefine havde ikke den bedste optakt med sygdom op til konkurrencen, men hun kunne være godt tilfreds med sin debut i den lidt sværere K2-række og en fin fjerdeplads.

I Debs K2 (13 år) strøg Astrid Møller Carlsen helt til tops med et flot og tempofyldt program. Astrid satte en ny personlig rekord og vandt sikkert gruppen.

I Novice K1 (13-15 år) løb Astrid Uggerhøj Schioldan også et fint program og med en ny personlig rekord endte Astrid på sjettepladsen i rækken.

I Novice K2 (13-15 år) vandt Freja Kirkelund bronze. Freja løb et meget sikkert program og fik blandt andet landet to flotte dobbelt Salchow.

Alberte Kondrup Madsen vandt en flot sølvmedalje i Junior K1 (15-19 år) på en dag, hvor springene desværre drillede lidt, men med to flotte level 2 piruetter blev det alligevel til en andenplads. Alberte har faktisk været på podiet i de seneste ni konkurrencer i træk. Ganske imponerende.

I Cubs M (8-10 år) var der debut til Caroline Toft Bregnhøj. Caroline er på kun et år rykket fra Funskateløber til mesterskabsløber, hvilket er ret bemærkelsesværdigt. Caroline gjorde det rigtig godt i sin debut. Der var lidt nervøsitet at spore i løbet af programmet, men med en ny personlig rekord endte hun på enfjerdeplads, kun 0,42 point fra en podieplads.

I samme række vandt Augusta Hagen Dam en flot sølvmedalje. Augusta løb sit yndefulde program rigtig flot og opnåede faktisk rækkens højeste tekniske score, som også er en tilstrækkelig adgangsgivende teknisk score til, at Augusta kan rykke op i Springs M i næste sæson.

I Springs M (10-12 år) løb både Annabel Bøger og Maja Gosvig Valeur nogle fine programmer. Maja lagde ud med at falde i sin første dobbelt Lutz, men kom stærkt igen og holdt fokus, og med en ny personlig rekord blev Maja nummer fem i rækken. Annabel fik for første gang vist to fuldt roterede dobbeltspring, men en streget kombinationspiruette, som ellers plejer at være sikker, kostede desværre dyrt på pointkontoen. Annabel fik dog stadig en flot komponentscore og blev nummer syv i rækken.

I Debs M (13 år), hvor man løber både et kort og et langt program, blev det til sølv til Sara Maya Pruteanu og bronze til Karen Trekær Bech.

Sara Maya og Karen løb begge lørdag nogle virkelig flotte korte programmer og satte begge nye personlige rekorder og lå henholdsvis nummer et og to inden søndagens lange program, velvidende at der var hård konkurrence bagfra i rækken.

I det lange program gik det også rigtig godt for Sara Maya, der løb et flot langt program med syv dobbeltspring, der alle blev landet, men med lidt fradrag, da de ikke alle var fuldt roterede.

Karen lagde i det lange program ud med et fald i en dobbelt Flip, men hun kom stærkt igen og fik vist to perfekte dobbelt Salchow. Begge piger lykkedes også med en flot level 3 kombinationspiruette, og begge piger satte også nye samlede personlige rekorder og kan være stolte af deres præstationer og deres sølv- og bronzemedalje.

Der var til konkurrencen deltagelse af cirka 200 skøjteløbere fra hele landet fordelt på lørdag og søndag, da fredagen ikke kunne tages i brug på grund af Esbjerg Energys hjemmekamp i Metalligaen, så det var et tætpakket program og et par lange dage i hallen, men som altid var det et par hyggelige dage for både børn og forældre.

Allerede i den kommende weekend drager syv af Cubs- og Springsløberne afsted mod - for de flestes vedkommende - sæsonens sidste konkurrence, DSU’s Forårsfinale i Rødovre.

Samlede resultater fra ESK Cup 2024:

FunChicks:
Afbud - Esther Trekær Bech

FunCubs:
Nr. 1 Marie Calundan 15,16
Nr. 2 Isabella Mira Geckalan 14,32
Nr. 5 Silje Hagelskjær Petersen 12,37
Afbud - Hanna Jnana

FunSprings:
Nr. 4 Merle Thekla Sørensen 14,17
Nr. 5 Matilde Bregnhøj 14,10
Nr. 12 Merle Mikkelsen 12,81
Nr. 13 Siv Møller Egebak 11,89

FunDebs:
Nr. 2 Victoria Rygh Jessen 12,92

Springs K1:
Nr. 3 Noa Winther Jensen 20,90 PB
Nr. 6 Alberte Høeg Østergaard 18,46 PB
Afbud - Frederikke Hagen Vorum

Springs K2:
Nr. 3 Matilde Maysfelt 23,98
Nr. 4 Josefine Toft Bregnhøj 22,42 PB (debutant i K2-rækken)

Debs K2:
Nr. 1 Astrid Møller Carlsen 37,03 PB

Novice K1:
Nr. 6 Astrid Uggerhøj Schioldan 19,80 PB
Afbud - Merle Bilstrup Sørensen

Novice K2:
Nr. 2 Freja Kirkelund 26,80

Junior K1:
Nr. 2 Alberte Kondrup Madsen 21,57

Cubs M:
Nr. 2 Augusta Hagen Dam 25,69 PB
Nr. 4 Caroline Toft Bregnhøj 24,10 PB (debutant i M-rækken)

Springs M:
Nr. 5 Maja Gosvig Valeur 31,27 PB
Nr. 7 Annabel Bøger 27,58

Debs M:
Nr. 2 Sara Maya Pruteanu 64,44 PB
Nr. 3 Karen Trekær Bech 57,86 PB

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...