Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
30.10.2022 | Af: Kanal Frederikshavn

Grethe Ingmanns liv på godt og ondt

Trine Pallesen sluttede af med sangen 'Det bliver solskin i morgen', og hele salen rejste sig, klappede og sang med.
Trine Pallesen tog publikum om hjertet som Grethe Ingmann, da hun lørdag eftermiddag gæstede Det Musiske Hus i Frederikshavn.

 

- Hun kom slentrende igennem Det Musiske Hus og spredte sol på en grå dag. Sikke en fantastisk stemme, masser af charme og energi. Trine Pallesen første os sammen med sit seks mands store orkester igennem Grethe Ingmanns liv, fortæller Lilly Pedersen, formand for Frederikshavn Teaterforening.

Grethe Ingmann er ikke bare én af Danmarks absolut største sangerinder gennem tiden. Hun var også eminent til at fortolke teksterne på en troværdig og inderlig måde. Hun var sjov og levende og fik datidens populære orkesterledere ud på kanten af stolene, da hun ved et tilfælde allerede som 17-årig hoppede fra strømpefabrikken på Amager og ind på scenen.

Kærligheden slog ned en aften, hvor Grethe Ingmann sang med Jørn Graungaards orkester. Jørgen Ingmann sad blandt publikum, og de blev stormende forelskede. Hurtigt blev Grethe og Jørgen par nr. 1 i dansk popmusik, og det toppede, da de sammen vandt det Internationale Melodi Grand Prix i 1963 med "Dansevise".

- Det blev en eftermiddag, der fortalte om Grethes liv på godt og ondt i toner og ord. Om turene på landevejen, om kærligheden, om en tid, der forandrede sig drastisk i dansk musik og i Grethes liv, om nedturen og om alt for mange bajere, der satte en stopper for det hele. Grethe døde allerede, da hun var 51 år. Da hun ikke længere kunne huske ordene, der stoppede meningen med livet for hende og en trist afsked med livet for en pige/kvinde der fra livets start var en energisk og livsglad kvinde, siger Lilly Pedersen.

Livets hårde oplevelser, at miste et barn, blive skilt og folkets dom, og sidst men ikke mindst miste sig selv i musikken, der blev og var hendes store lidenskab.

Trine Pallesen sluttede af med sangen "Det bliver solskin i morgen", og hele salen rejste sig, klappede og sang med.

- Tak til publikum, tak til Trine Pallesen og orkester, men mest af alt tak til Grethe Ingmann, fordi vi nu ved, hvor storslået en sangerinde og dejligt menneske du var, udtaler Lilly Pedersen.

Grethe Ingmann sagde selv, at den time, der starter nu, er om lidt forbi for evigt.

- Det skal vi måske være bedre til at tænke over. Brug timen på det, der gør dig glad og kom ud og oplev, vær sammen med andre og nyd at være dig, siger Lilly Pedersen.

 

BillederTilføj billede

Der er desværre ingen fotos/videoklip til denne nyhed.

Kommentarer

 

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close