Gå til hoved-indhold
02. juli 2024 - kl. 00.07

Guidede ture i Sæby og Skagen til støtte for Stafet for Livet

  • 1 af 3
  • 2 af 3
  • 3 af 3
Af: Michael Frederiksen

Stafet for Livet Frederikshavn arrangerer igen i år i løbet af august en række guidede ture. Det sker i samarbejde med erfarne guider fra Guideforeningen Nord, og hele gebyret går til Kræftens Bekæmpelse/Stafet for Livet – heraf 10 procent til den lokale afdeling af Kræftens Bekæmpelse til glæde for kræftramte og deres berørende i Frederikshavn Kommune.

Byvandring i Sæby 3. august kl. 10.00
Sæby kan i år fejre 500 års købstadsjubilæum. Har du lyst til at høre om, hvordan Børglumbispen Stygge Krumpen sikrede byen sine købstadsrettigheder tilbage i 1524, skal du møde op ved Sæby Kirke til denne rundvisning i Sæby.

Støt kampen mod kræft og deltag i en guidet byvandring i Sæby med den lokale guide Ingrid Mørk. Turen varer to timer, hvor du blandt andet får historier om Sæby Kirke med de unikke kalkmalerier, den gamle bydel, Sæby vandmølle og havnen, og naturligvis om Stygge Krumpen og købstaden Sæby.

Alle kan være med på denne dejlige gåtur igennem Sæbys ældste bydel, hvor hele overskuddet går til det velgørende formål.

Byvandring i Skagen Østerby 4. august kl. 15.00
Turen starter ved Brøndums Hotel, hvor lokalguide Claus Bruun møder deltagerne. Turen rundt i Østerby varer godt to timer, og deltagerne ender tilbage ved Brøndums Hotel igen.

- Vi besøger det gamle kvarter Østerby og hører om arkitekturen og farven på husene, fyrtårnenes historie ved Vippefyret, Skagen Oddes udvikling, Mindestøtten og vi kommer forbi kunstnerhjem og Skagens Kunstmuseum med mere, oplyser Stafet for Livet.

Byvandring i Skagen Vesterby 18. august kl. 18.30
Deltagerne mødes med den meget erfarne guide Hanne Aavang ved Drachmanns Hus, Hans Baghs Vej 21, Skagen, hvor de fremmødte får fortællingen om kunstnernes opdagelse af Skagen.

Herfra går turen til Byfoged Lunds beboelseslænge - fejlagtigt kendt som Krøyers Hus – hvor du hører om byfogedens betydning og den særprægede beretning om stakkels Jan Letons skæbne. Selvfølgelig omtales Krøyers langtidslejemål også.

Turen afsluttes efter et stop ved Kystmuseet Skagen, kendt af lokale som Fortidsminderne, ved kysten med udsyn til Klitgården, havnen, Den tilsandede Kirke og Aalbækbugten med de mange skibe.

Tilmelding og betaling
Prisen for deltagelse er 150 kroner per person, mens børn under syv år i selskab med voksne koster 50 kroner. Beløbet går ubeskåret til Stafet for Livet/Kræftens Bekæmpelse.

Tilmelding til formanden for Stafet For Livet, Alice Christiansen på mail ac@danyard.dk, eller telefon 40450579 og Mobilepay-betaling til samme mobilnummer.

Årets Stafet For Livet Frederikshavn foregår 24.-25. august på Knivholt.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...