Gå til hoved-indhold
14. september 2022 - kl. 10.09

Hjælp, min elregning er steget 110.000,- i august

  • 1 af 2
    FOTO: Kanal Frederikshavn
  • 2 af 2
    Thomas Rugholm, Trafikcenter Sæby Syd: - Situationen er alvorlig. En ekstra udgift på 110.000 kroner pr. måned betyder, at jeg har penge med på arbejde.
Af: Michael Frederiksen

Trafikcenter Sæby Syds elregning er i august steget med godt 110.000 kroner sammenlignet med august sidste år. Nu forsøger indehaver Thomas Rugholm at lægge pres på politikerne ved åbent at fortælle om prisstigningen på 170 procent.

- Situationen er alvorlig. En ekstra udgift på 110.000 kroner pr. måned betyder, at jeg har penge med på arbejde. Vi har i 2022 rundet 400.000 kroner i ekstra energiomkostninger, og vi ser ind i nogle alvorlige måneder, udtaler Thomas Rugholm til Kanal Frederikshavn.

I et opslag på Facebook skriver Trafikcenter Sæby Syd:

- Vil du betale 80 kroner for en fransk hotdog eller 75 kroner for en kop kaffe? Nej, vel. Vores elregning er steget med 170 procent med samme kWh-forbrug, men tænk hvis vi satte vores priser op med 170 procent. Så ville en halv liter sodavand koste 59,50 kroner, en grillkylling med pommes frites 268 kroner og en liter mælk 35 kroner. Hvem vil betale det? Ingen.

Trafikcenter Sæby Syd har som konsekvens slukket en del af sine kølere, kun én kaffemaskine er i drift, der er slukket mere lys, og der er mindre personale på arbejde.

- Kort sagt vi sparer over alt, hvor det er muligt. Og ikke mindst, så er det vigtigt, at der kommer meget fokus på de tårnhøje energipriser. For vores skyld, for købmanden, for bageren, ja, for alle erhvervsdrivende. Det er vores alle sammens overlevelse, det handler om, fastslår Thomas Rugholm.

Han håber, at dette opslag - sammen med andre tilsvarende opslag - medvirker til at lægge pres på politikerne.

Statsminister Mette Frederiksen har indkaldt til pressemøde kl. 13.00, og det handler om energipriserne.

For at gøre ondt værre led Trafikcenter Sæby Syd store tab under COVID-19. Cafeteria, køkken og hotel var tvangslukket, men der var ingen hjælpepakke til Thomas Rugholm, da han driver hele virksomheden under samme CVR-nummer.

Thomas Rugholm er næstformand for Det Konservative Folkeparti i Frederikshavn Kommune. Partiet er orienteret om hans opslag på Facebook.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...