Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
19.06.2021 | Af: Kanal Frederikshavn

Hør historien om Kokholms Hotel

Nu kan du komme med til en interessant aften med lokalhistorie, mystik og spænding på Skagen Bibliotek.

 

Forfatter Marianne Hesselholt fortæller mandag 28. juni kl. 19.00 - med udgangspunkt i sin ny roman "Dronning Elisabeth af Kandestederne" - om tilblivelsen af det mondæne Kokholms Badehotel.

Det var skuespiller Poul Reumert, som i sin tid tildelte Elisabeth Kokholm titlen "Dronningen af Kandestederne", Reumert var blot én af mange af tidens mest berømte kunstnere, der trofast gæstede Kokholms Hotel i Skagen.

Forfatter Marianne Hesselholt fandt denne oplysning i det store Kokholmarkiv, som hun fik overdraget af Kokholms oldebarn Lise Troldborg. Et arkiv, som har været med til at give den biografiske roman en autentisk handling helt ned i detaljen. Manuskriptet er blandt andet baseret på breve fra Kongehuset og fra mange af tidens berømte kunstnere.

Romanen er den sande beretning om Elisabeth Houkjær og Christen Kokholm, der begge blev mønsterbrydere med deres planer om at skabe et mondænt hotel ude i klitterne. De havde langt hen ad vejen oddsene imod sig, og omkostningerne for det to unge mennesker var høje.

Er du til lokalhistorie, så kom og få den fantastiske livshistorie om to stærke og dog kærlige mennesker, der turde trodse fattigdom og fordomme og gå efter drømmen.

En aften, hvor Marianne Hesselholt beskriver en lokalhistorie med nye og hidtil ukendte sider af de personlige skæbner og historier bag det mondæne Kokholms Badehotel i Kandestederne.

Billetter til aftenens foredrag finder du på bibl.frederikshavn.dk under arrangementer.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Privat

FOTO: Privat

FOTO: Arkiv

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close