Gå til hoved-indhold
03. august 2022 - kl. 10.08

Holder næsten skansen med 103 studerende

  • 1 af 2
    FOTO: MARTEC
  • 2 af 2
    Direktør Pia Ankerstjerne, MARTEC: - Vi er meget positive over, at vi kommer ud med dette optag, og at så mange har valgt en uddannelse inden for det maritime.
Af: Kanal Frederikshavn

103 studerende mod 107 i 2021har i næste uge første undervisningsdag på MARTEC, der således næsten holder skansen i en tid, hvor mange uddannelser mangler studerende til at besætte stolesæderne.

- Alle havde forventet et dyk efter 2020 og 2021, hvor rekordmange studerende søgte optag. Så vi er meget positive over, at vi kommer ud med dette optag, og at så mange har valgt en uddannelse inden for det maritime, siger Pia Ankerstjerne, direktør på den maritime uddannelsesinstitution MARTEC, som har hovedsæde i Frederikshavn, til Søfart.

Den opfattelse deler man i brancheorganisationen Danske Rederier.

- Corona-pandemien betød, at der blev optaget et rekordhøjt antal studerende. Så at tallet falder lidt, er ikke så overraskende, men det er faktisk positivt, at tallet ikke er faldet mere. Vi ser det blot som en reminder om, at vi fortsat skal arbejde målrettet på at synliggøre karrieremuligheder i Det Blå Danmark, siger Anne Windfeldt Trolle, direktør for arbejdsmarked, rekruttering og uddannelse, til Søfart.

Pia Ankerstjerne lægger ikke skjul på, at det kræver en stor indsats at tiltrække attraktive studerende.

- Vi har et rigtig godt samarbejde med virksomhederne i lokalsamfundet. De har også en interesse i at kunne få medarbejdere senere hen, så de er gode til at promovere vores uddannelser, fortælle hvad man kan med dem og stille praktikpladser til rådighed, siger Pia Ankerstjerne.

Næste år er MARTEC klar med et nyt tilbud. Direktøren forventer optage 15-20 på uddannelsen maritim ingeniør.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...