Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
05.10.2021 | Af: Kanal Frederikshavn

Holmen Anlæg uddanner selv sine medarbejdere

Et af de synlige tegn på Kent Ravnkilde Jensens færdigheder kan man se ved Børnehuset Golfparken.
Manglen på faglært arbejdskraft står højt på den erhvervspolitiske dagsorden. Emnet blev debatteret på DI’s topmøde i denne uge, og det drøftes dagligt i mange virksomheder i Frederikshavn Kommune. Holmen Anlæg er en af de lokale virksomheder, der handler. De uddanner selv deres folk.

 

Efterspørgslen på faglærte stiger. Jobcentrets Virksomhedsservice formidler jævnligt kontakter mellem lokale virksomheder og ufaglærte, der ønsker en læreplads.

Jobcenter Frederikshavn inviterer derfor i samarbejde med erhvervsskolerne virksomheder til fyraftensmøde 14. oktober. På mødet vil der være fokus på gevinsterne for virksomheder, der tager ufaglærte ind i voksenlære eller i ny mesterlære.

Holmen Anlæg er af de virksomheder, der selv uddanner sine medarbejdere:

- Vi mærker, at der er rift om de faglærte, så vi er på udkig efter ufaglærte med erhvervserfaring. Henrik Skovbak fra Virksomhedsservice, som jeg kender fra et projekt, der handler om at trække flere ufaglærte ind i faget, kender vores behov. Han har formidlet kontakten til vores nye lærling, fortæller Jeppe Østergaard Jørgensen, indehaver af Holmen Anlæg.

Kent Ravnkilde Jensen, 34 år er firmaets nye mand. Efter blot fire ugers i virksomhedspraktik indgik Holmen Anlæg kontrakt med Kent Ravnkilde Jensen om, at han kunne starte i ny mesterlære som anlægsgartner:

- Det er en fordel, at Kent har en bred erhvervserfaring og er vant til at sætte sig i kundens sted. Han er hurtig til at fange, hvad kunden ønsker, og han evner både at arbejde efter en tegning og efter fri fantasi. I forhold til unge lærlinge er Kent på fjerde trin på læringsstigen, vurderer Jeppe Østergaard Jørgensen, indehaver af Holmen Anlæg.

Hænderne er skruet rigtigt på

For Kent Ravnkilde Jensen giver ny mesterlære ham en mulighed for at få papir på sine kompetencer. Som faglært er han bedre rustet på arbejdsmarkedet, og at han skal tilbage på skolebænken, skræmmer ham ikke:

- Jeg ved, mine hænder er skruet rigtigt på, men det betyder noget at gennemføre en uddannelse og få papirer på min faglighed. Jeg har valgt et fag, hvor der er gode jobmuligheder, og hvor de anlægsopgaver, jeg udfører, også kan ses om 20 år. Det giver en stolthed og tilfredsstillelse at kunne sige til mine børn, at det har jeg været med til at lave, siger Kent Ravnkilde Jensen, anlægsgartnerlærling, Holmen Anlæg.

Et af de synlige tegn på Kent Ravnkilde Jensens færdigheder kan man se ved Børnehuset Golfparken, hvor han har været med til at lave bundopbygning, belægning, græsplæne og sandkassen på legepladsen til børnene i kommunens nye daginstitution.

Mød Kent til fyraftensmøde

Interesserede virksomheder kan møde Kent Ravnkilde Jensen, når Jobcenter Frederikshavn inviterer til fyraftensmøde torsdag 14. oktober 2021 kl. 15:30-17:00 i byrådssalen i Frederikshavn. Fyraftensmødet er åben for alle virksomheder, der gerne vil vide mere om mulighederne for at ansætte ufaglærte i voksenlære eller ny mesterlære.

Jobcentrets Virksomhedsservice og uddannelsesambassadør Mette Berg vil sammen med repræsentanter erhvervsskolerne fokusere på fordelene ved voksenlære og ny mesterlære og opdatere virksomhederne på de nyeste regler.

Tilmelding til fyraftensmøde senest 8. oktober 2021.

 

BillederTilføj billede

Der er desværre ingen fotos/videoklip til denne nyhed.

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close