Inspirationsmøde: Flere unge med handicap skal have job og uddannelse
Hvordan får vi sammen flere unge med handicap i job og uddannelse? Det er overskriften på et inspirationsmøde, som finder sted tirsdag 7. november kl. 16.00-19.00 i Rådhuscentret på Parallelvej i Frederikshavn.
Unge med funktionsnedsættelse har en øget ledighed. Deres funktionsnedsættelse har en betydning for at skabe tilknytning til arbejdsmarkedet. Der er behov for, at der gives målrettede tilbud til de unge med funktionsnedsættelse.
Derfor inviterer DH (Danske Handicaporganisationer) Frederikshavn til et inspirationsmøde, hvor der vil blive sat fokus på viden, erfaringsudveksling og gode tiltag til inspiration for andre. Inspirationsmødet er relevant for alle, der har med uddannelse og beskæftigelse at gøre, for eksempel politikere, embedsfolk, skoleforvaltning, erhvervsfolk, uddannelsessteder, lærere, skolebestyrelser og handicapråd.
Der er inviteret fire oplægsholdere. Eline Vemmelund Skov er én af dem. Hun er projektchef i fodboldklubben Randers FC, som siden 2019 har hjulpet mere end 175 unge i fritidsjob gennem projektet "Talents of Tomorrow". Her arbejdes der med unge, der har brug for en ekstra støtte til at udvikle kompetencer som samarbejdsevner, selvstændighed, mødestabilitet, fremtoning samt sociale kompetencer. Alt dette for at gøre de unge klar til at finde og fastholde et passende fritidsjob.
De unge hjælper på stadion med bordopdækning, servering i konferencelokaler, sædevask og oprydning i forbindelse med kampe.
"Talents of Tomorrow" er en af superligaklubbens grundlæggende indsatser i CSR-arbejdet. Siden 2021 har Randers Kommune støttet projektet økonomisk, og samarbejdet er netop forlænget med to år.
- Med brandet Randers FC i ryggen har vi hurtigt igangsætte en konstruktiv udvikling hos de unge, og igennem opbakningen fra vores stærke netværk kan vi lave jode jobmatches, forklarer direktør Henrik Jørgensen, Randers FC.
De tre andre oplægsholdere er sekretariatsleder Ditte Rejnholdt Rudolfsen, Sammenslutning af Unge med Handicap, afdelingsleder Annette Møller, Viden & Udvikling Autismecenter Nord-Bo i Nørresundby, og projekt- og udviklingskoordinator Margaretha Cedergren, Den Kommunale Ungeindsats i Frederikshavn Kommune.
Efter de fire oplæg er der paneldebat med mulighed for at stille spørsmål.
Det er gratis at deltage. Tilmelding til Gurli Nielsen på telefon 20764361.