Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
18.11.2021 | Af: Michael Frederiksen

Ishockey: A-VM skal afvikles i Frederikshavn

Ud over Danmark spiller Tjekkiet, Japan, Tyskland og Ungarn i B-gruppen.
Frederikshavn bliver i 2022 værtsby for Danmarks pulje, når kvindernes A-VM i ishockey afvikles i Danmark.

 

Det besluttede et enigt Økonomiudvalg i Frederikshavn Kommune i dag. Det koster 500.000 kroner at blive VM-vært, og beløbet finansieres af puljen for by og opland.

- Vi elsker sport i vores kommune, især ishockey, og VM betyder overnattende gæster til glæde for blandt andet hoteller, spisesteder og butikker, siger borgmester Birgit S. Hansen.

10 topnationer kommer i dagene 26. august til 4. september 2022 til Frederikshavn og Herning for at kæmpe om VM-guld. Der skal spilles 30 kampe i alt.

Kvindernes VM tæller 10 hold, der er opdelt i to lag, en A- og en B-pulje, hvor alle hold mødes. I A-puljen, som spiller i Herning, går alle hold videre til kvartfinalerne, hvor de suppleres med tre hold fra B-puljen i Frederikshavn, hvor Danmark altså deltager.

- Det her er kæmpestort for ishockeysporten og kvindeishockeyen i Danmark, og det bliver stort at kunne præsentere både vores danske landshold og topnationer som Canada, USA, Finland, Schweiz og Rusland på dansk is, siger Henrik Bach Nielsen, formand for Danmarks Ishockey Union.

Ved VM i år sluttede Danmark sidst i B-puljen, men der var ingen nedrykkere, så derfor er Danmark med igen, når det næste år går løs i Frederikshavn og Herning. Ud over Danmark spiller Tjekkiet, Japan, Tyskland og Ungarn i B-gruppen.

Danmark kvalificerede sig i sidste uge til OL, som finder sted i dagene 4. til 20. februar i Beijing.

Direktør for Danmarks Ishockey Union, Ulrik Larsen, glæder sig over, at Frederikshavn skal være vært både på isen og i byen.

- Frederikshavn har tidligere vist sig som en god arrangør for store sportsevents, og vi er stensikre på, at byen er klar til at tage imod de mange gæster. Frederikshavn har et attraktivt bymiljø og meget fine faciliteter til gæster fra hele verden. Vi glæder os til at udsmykke Nordjyske Bank Arena, så den bliver klar til et ishockey-opgør i international topklasse, siger han. 


 

BillederTilføj billede


FOTO: Danmarks Ishockey Union

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close