Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
06.07.2018 | Af: Michael Frederiksen

Kronprins Frederik besøger Frederikshavn

Kronprins Frederik besøgte Aalborg i maj. 25 september medvirker han i fejringen af Frederikshavns 200 års købstadsjubilæum. Foto: Rene Ryom, TV2 Nord
Hans Kongelige Højhed Kronprins Frederik har takket ja til invitationen fra Frederikshavn Kommune og deltager som gæst ved fejringen tirsdag 25. september 2018 af Frederikshavns 200 års købstadsjubilæum.

 

25. september i år er det præcis 200 år siden, at Frederikshavn fik retten til at kalde sig købstad. Byen fejrer jubilæet i hele september, og på selve årsdagen kommer kronprinsen på besøg. Han deltager i festen som fødselsdagsgæst, og han vil som en del af fejringen indvie første etape af den nye Frederikshavn Havn.

- Frederikshavns 200 års fødselsdag bliver fejret med en folkefest, og vi er meget stolte over, at vi også får besøg af kronprinsen. Det bliver en stor dag for alle, og begivenheden bliver endnu større af, at Kronprins Frederik fejrer den sammen med os. Historisk får det også betydning for byen, at en Frederik fejrer jubilæet med os, fordi det var Frederik den sjette, der tildelte os købstadsrettighederne for 200 år siden, og at Fladstrand i den forbindelse skiftede navn til Frederikshavn, siger Birgit S. Hansen, borgmester, Frederikshavn Kommune.

Frederikshavn Kommune er i fuld gang med forberedelserne til købstadsjubilæet og vil i august offentliggøre et mere detaljeret program - både for kronprinsens besøg og for de øvrige begivenheder i forbindelse med fejringen og udvidelsen af Frederikshavn Havn. Sikkert er det dog, at Kronprins Frederik ankommer med Kongeskibet Dannebrog.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Rene Ryom, TV2 Nord

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close