Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
04.07.2022 | Af: Michael Frederiksen

Kvinde-VM: Frederikshavn skal holde hockeyfest

Danmarks Ishockey Union tror og håber på stor opbakning fra hele byen og lover ishockey i verdensklasse, når VM for kvinder løber af stablen i Frederikshavn fra 29. august.

 

Vi skal lige på den anden side af sommerferien, før Frederikshavn skal til endeligt at forberede sig til en af de største sportsbegivenheder nogensinde i byen.

Iscenter Nord kommer til at lægge is til Gruppe B, hvor Danmark får hjemmebane. Gæsterne i Frederikshavn kommer fra Sverige, Tyskland, Ungarn og Tjekkiet, og de fem hold dyster om tre pladser i kvartfinalerne, hvor de parres med holdene fra Gruppe A, der spilles i Herning.

- VM for kvinder er kun steget i prestige og værdi det seneste tiår. Både sportsligt og kommercielt er det en begivenhed, som det internationale ishockeyforbund (IIHF) satser hårdt på. Kun herrernes VM og Junior 20-VM er større i internationalt regi, og det er kæmpe "apparat", der kommer til Danmark. Blandt andet producerer den store canadiske tv-station TSN alle kampene, siger Ulrik Larsen, der er direktør for Danmarks Ishockey Union og samtidig organisatorisk leder af VM 2022.

- Kvindernes VM er stort, og vi glæder os utrolig meget til at være vært for begivenheden i samarbejde med klubber og kommuner i Herning og Frederikshavn. Vi har stor tiltro til værtsbyerne og har haft et godt samarbejde hidtil, tilføjer han.

Ulrik Larsen ser i den grad frem til den danske åbningskamp, der spilles torsdag 25. august. Modstanderen er Sverige i et ægte skandinavisk brag. Ved OL i Beijing spillede de to hold helt lige op i en kamp, som svenskerne endte med at vinde.

- Kan vores kvinder levere en god indsats mod Sverige, er der virkelig grobund for en stor weekend, når vi møder Tjekkiet og Ungarn lørdag og søndag. Det kan blive virkelig spændende kampe, og vi SKAL simpelthen op på et firecifret tilskuertal til Danmarks kampe, siger en håbefuld Ulrik Larsen.

Du kan købe billetter til Danmarks kampe – og alle de øvrige nationers – lige her.

 

BillederTilføj billede

Der er desværre ingen fotos/videoklip til denne nyhed.

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close