Gå til hoved-indhold
27. november 2023 - kl. 00.11

Lys- og musikshow på Padborgvej i Frederikshavn alle aftener op til jul

  • 2 af 5
  • 3 af 5
  • 4 af 5
  • 5 af 5
Af: Michael Frederiksen

Padborgvej 18 i Frederikshavn bliver hver aften op til jul et spændende udflugtsmål for mange frederikshavnere. Det er der ingen tvivl om efter søndagens forpremiere på et lys- og musikshow, som ejeren af huset, Anders Engsig Ditlevsen, står bag.

- Jeg er fuldstændig skør i hovedet med julelys, smiler Anders Engsig Ditlevsen, der bor på hjørnegrunden på Padborgvej 18.

Han er til daglig Business Unit Manager hos Amanda Seafood i Frederikshavn, men de seneste år har naboerne på Padborgvej lagt mærke til, at julebelysningen på huset er taget til i omfang, styrke og kreativitet.

I år har Anders Engsig Ditlevsen givet den fuld gas. En del ting er blevet importeret fra England, og det betyder, at han nu kan afspille fem julesange, hvor lyset på huset bevæger sig i takt til musikken.

Der var premiere søndag kl. 16.30, hvor Grundejerforeningen for Tøndervejskvarteret i Frederikshavn havde inviteret alle på glögg, kakao og æbleskiver. 150 mennesker dukkede op.

- Vi har besluttet at lave flere aktiviteter i grundejerforeningen, og vi foreslog Anders, at vi skulle lave en happening ud af hans julebelysning. Det blev en stor succes, og det bliver helt sikkert en tradition, fortæller Klaus Hjulmand, formand for grundejerforeningen.

Anders Engsig Ditlesen havde været oppe til kl. 4 om natten for at sikre sig, at alt fungerede efter planen, og det gjorde det.

- Det er virkelig imponerende. Folk var meget begejstrede, siger Klaus Hjulmand.

Anders Engsig Ditlevsen har - efter en god dialog med sine naboer - besluttet at tænde for musik- og lysshowet hver aften kl. 19.00 frem mod jul. Det bliver ikke alle fem julemelodier, der afspilles.

- Vi regner med, at det bliver to-tre stykker hver aften, og vi er klar på, at der kan komme en del trafik, når folk skal opleve showet, smiler Klaus Hjulmand.

Anders Engsig Ditlevsen har anvendt to kilometer kabler og 500 meter energivenligt lys. Hvis lyset var tændt uafbrudt i to måneder, ville det kun koste 400 kroner i strøm.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...