Gå til hoved-indhold
29. februar 2024 - kl. 13.02

Naturfagene på Nordstjerneskolen får stor økonomisk indsprøjtning

  • 1 af 1
    - De sammenlagt langt over 100.000 kroner fra Villum Fonden udgør et kæmpe boost til den praktiske og eksperimentelle del af naturfagsundervisningen på Nordstjerneskolen, udtaler biologilærer Sofia Nielsen.
Af: Michael Frederiksen

I tider med stramme kommunale budgetter er naturfagsteamet på Nordstjerneskolen i Frederikshavn gået andre veje for at få bevilliget penge til naturvidenskabeligt udstyr. De skrev i slutningen af 2023 ansøgninger til Villum Fondens GRO-pulje for at kunne anskaffe relevant udstyr i forbindelse med undervisning i det tværfaglige emne "Stråling" på 9. årgang og biologitemaet "Små dyr i søen" for skolens 7. årgang.

Nordstjerneskolen har en lang tradition for samarbejde med ungdomsuddannelserne om naturfaglige emner, fordi deres laboratorieudstyr er væsentligt mere avanceret. Med det nye udstyr ville mange undersøgelser og eksperimenter blive mulige på skolen. Der blev lavet en lang liste over apparater som lux-målere, infrarøde termometre, radondetektorer, dataloggere samt stereolupper, akvarier, fangstnettet og andet nørdet udstyr.

- Vi vil styrke vores egne elevers kompetencer i arbejdet med de relevante teknologier, udtaler Mette Østergaard, der har stået for kontakten til Villum Fonden i forbindelse med strålingsprojektet.

I svarmailen fra Villum Fonden stod der: "Vi er glade for at kunne meddele, at fonden har bevilget 59.669 kroner til "Strålingen omkring os".

Samme dag kom svaret på biologiforløbet. De "små dyr i søen" fik bevilliget de ønskede 49.210 kroner.

- De sammenlagt langt over 100.000 kroner fra Villum Fonden udgør et kæmpe boost til den praktiske og eksperimentelle del af naturfagsundervisningen på Nordstjerneskolen, udtaler biologilærer Sofia Nielsen.

Det giver sig selv, at begejstringen over de ekstraordinære store bevillinger var stor i naturfagsteamet på Nordstjerneskolen. På deres første teammøde i 2024 blev der straks afsendt bestillinger på strålingsudstyret.

- Det er sjældent, at vi har mulighed for at bruge så mange penge på én gang i vores verden, så vi har bestemt fået blod på tanden med hensyn til at søge private og offentlige fonde, siger Mette Østergaard.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...