Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
25.01.2021 | Af: Kanal Frederikshavn

Nu er Hans Andersen tiltalt: Sagen er fordrejet

Hans Andersen: - Det er direkte påstået, at det skulle have forbedret min udsigt, at nogle skubbede nogle få centimeter sand af en klit - det er ikke tilfældet.
- Det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg er overrasket over såvel Frederikshavns borgmester og en lille håndfuld embedsmænd, der bevidst har overdrevet og fordrejet sagen overfor pressen og i politianmeldelsen for at skade min person.

 

Det skriver Hans Andersen i en skriftlig kommentar til TV2 Nord, efter at det i dag er kommet frem, at den 61-årige aalborgensiske erhvervsmand sammen med en 39-årig mand nu er blevet tiltalt for groft hærværk mod to klitter på Skagen Sønderstrand og for at have forvoldt skade på landskabelige og kulturhistoriske værdier af hensyn til almenheden.

Det er Østjyllands Politi, som har efterforsket sagen. Anklagemyndigheden vil kræve fængselstraf til de to tiltalte, hvis de dømmes efter anklageskriftet.

- Det er direkte påstået, at det skulle have forbedret min udsigt, at nogle skubbede nogle få centimeter sand af en klit - det er ikke tilfældet. Dermed tegnes billedet af en selvisk mand, der træder på naturen for egen vindings skyld, selvom det ved selvsyn kan konstateres, at der ikke er skyggen af forbedring for mig i handlingen, skriver Hans Andersen i en mail til TV2 Nord.

Ifølge anklageskriftet var det den 39-årige, der 26. oktober 2019 på foranledning af Hans Andersen flyttede en større mængde sand og beplantning med en læssemaskine, så der ifølge tiltalen skete skader for cirka 447.000 kroner.

Ifølge anklageskriftet, som TV2 Nord har fået aktindsigt i, er der i forbindelse med hærværket fjernet mellem 1-1,5 meter af klitterne. Hans Andersen har under hele sagen fremført, at han mener, at kommunen og myndighederne overdriver den mængde sand, som blev skubbet ned fra de to klitter.

- Det blev også påstået, at der var fjernet op mod 3500 kubikmeter sand, svarende til 1-1,5 meter klit, og at det ville koste en halv million at genskabe. Virkeligheden var, at der var tale om 160-200 kubikmeter. To forskellige landinspektørfirmaer har dokumenteret, at der alene er tale om det antal kubikmeter, som er seks procent af den mængde, borgmesteren påstår. Sandet blev skubbet retur på klitfladen på bare fem timer. En lokal entreprenør ville udføre opgaven for 11.500 kroner, men borgmesteren valgte Hedeselskabet til 125.000 kroner, skriver Hans Andersen til TV2 Nord.

Der er rejst tiltale efter en særlig paragraf, da anklagemyndigheden vurderer, at de to tiltalte ud over groft hærværk af betydeligt omfang også har forvoldt skade på landskabelige og kulturhistoriske værdier af hensyn til almenheden.

- Der er også skabt en forestilling om, at det er Skagensmalernes historiske klitter, som er skændet, men sandheden er, at klitterne er menneskeskabte i de senere årtier, blandt andet grundet den fejlagtige sandfodring, som blev udført direkte på Sønderstrand i november 2014 med beskidt bundsand fra havnen - og fordi Frederikshavn Kommune igen og igen dumper overskudssand direkte på Sønderstrand, der igennem flere århundreder har været "flad som en pandekage". Det var ikke på klitterne, malerne sad. Men det er selvsagt med til at fordreje sagen og tilføre lidt patos til formiddagspressen, mener Hans Andersen.

Sagen kommer for retten 7.-9. april ved Retten i Hjørring.

 

BillederTilføj billede

Der er desværre ingen fotos/videoklip til denne nyhed.

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close