Gå til hoved-indhold
08. juli 2024 - kl. 08.07

Ny batteriløsning fra Norlys sikrer lynladning for Skagens turister

  • 1 af 1
    Skagen er det første sted, hvor Norlys tester en helt ny batteriløsning – kaldet Power Cubes - med 300 kW lynladere.
Af: Michael Frederiksen

Norlys og Skagen Havn tester en helt ny batteriløsning med flytbare lynladere for at sikre, at elbilister kan lynlade centralt på Skagen Havn hen over sommeren. Løsningen er Norlys' første af slagsen i Danmark.

Skagen er en magnet for både danske og udenlandske turister i løbet af sommeren. Nu sikrer energi- og telekoncernen Norlys i samarbejde med Skagen Havn, at de mange sommergæster også kan få strøm på deres elbiler.

Skagen er det første sted, hvor Norlys tester en helt ny batteriløsning – kaldet Power Cubes - med 300 kW lynladere. Der er tale om to flytbare lynladere med i alt fire ladeudtag, som er opstillet helt centralt på Skagen Havn på Fiskehuskajen.

- Skagen har et akut behov for gode lademuligheder i disse uger, så vi kan sikre, at de mange turister, som besøger os her i højsæsonen, også får en god oplevelse med at få ladet bilen op til hjemturen. Her er det vigtigt for os, at Norlys’ ladestandere er åbne for alle, uanset hvor man ellers er ladekunde, siger Jesper Rulffs, der er forretningsudvikler ved Skagen Havn.

Norlys har allerede opsat otte permanente 22kW ladepunkter og to hurtigladepunkter på 50 kW på havnen i Skagen. Så snart der er kapacitet nok i elnettet ved Fiskehuskajen til at opstille permanente lynladere, opstiller Norlys en lynlader på 300 kW med to ladeudtag og to 50 kW ladestandere med i alt fire ladepunkter.

- I Norlys ønsker vi at skabe nye løsninger, der kan bidrage til den grønne omstilling. Skagen Havn er det første sted, vi tester vores nye Power Cubes, men når de er færdige der, flyttes de til et nyt sted, hvor der er et midlertidigt behov for lynladning. Det kan være i forbindelse med festivaler, golfturneringer eller andre turistområder, siger Ellen Trolle, der er direktør for Norlys’ ladestanderforretning.

Norlys’ nye Power Cubes er udviklet i samarbejde med AW Automotive, som laver Power Cubes ud af genbrugsbatterier, der for eksempel tidligere har været brugt i demobiler. Hver 300 kW lynlader har et batteri på 500 kW, som løbende lades op via et almindeligt kraftstik. Så længe, der er strøm på batteriet, fungerer de flytbare lynladere fuldstændig som en almindelig lynlader.

Her kan elbilerne lade på Skagen Havn

  • Fiskehuskajen 13: I første omgang to 300 kW ladestandere forsynet med Power Cubes. Herefter opstilles en permanent 300 kW ladestander og to 50 kW ladestandere
  • Søren Humbers Kaj 2: To 22 kW ladestandere
  • Vestre Strandvej 5: En 50 kW ladestander og to 22 kW ladestandere

Hver ladestander har to ladeudtag.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...