Overrakte gavechecks og blomster til vindere af Dafolo Prisen
Dafolo Fonden belønner idéer, der gør regenerativ ledelse til en del af hverdagen i offentlige organisationer. I Aalborg Kongres & Kulturcenter overrakte adm. direktør Henrik Brandt i går gavechecks og blomster til vindere af Dafolo Prisen.
I Dafolo ønsker ledelsen at fremme en bæredygtig adfærd, der skaber de bedste betingelser for trivsel i organisationen som del af at drive en økonomisk bæredygtig forretning. Ambitionen er at skabe positiv forandring med inspiration fra naturen og skabe mere værdi, end man tager gennem regenerativ ledelse. Som for andre store forandringsprocesser starter indsatsen hos ledelsen, og udfordrer lederrollen i både private og offentlige organisationer.
Da Dafolo Fonden sidste år skulle vælge tema for Dafolo Prisen, var det derfor nærliggende at sætte fokus på, hvordan fremtidens offentlige organisationer i praksis omsætter intentionerne bag regenerativ ledelse til konkrete handlinger.
For bedømmelsespanelet skilte særlig tre besvarelser sig ud med hver sit bud på, hvordan offentlige organisationer arbejder med bæredygtig transformation af organisationer, som omsættes til forandringer.
Ph.d., foredragsholder og forfatter Signe Bruskins besvarelse om Bæredygtig hverdagsledelse blev præmieret med 15.000 kroner for at give konkrete anvisninger på, hvordan bæredygtig transformation bliver til konkrete mikrohandlinger, så medarbejderne ser og mærker, hvad bæredygtighed betyder for deres hverdag i den offentlige organisation.
Forfatter og stressrådgiver Storm Stensgaards besvarelse om Regenerativ Protektorledelse og bæredygtig velfærdsreformation blev ligeledes præmieret med 15.000 kroner for introduktionen af begrebet protektorledelse som en ledelsesstil, der fokuserer på at beskytte medarbejdere mod forstyrrelser og overbelastninger ved hjælp af forsvarszoner.
Og sidst men ikke mindst blev tre bachelorstuderende i Organisatorisk Læring Klara Søgaard, Jenny Grønby og Emma Victoria Keseler tildelt en pris på 10.000 kroner for deres besvarelse om Regenerativ ledelse – en bevægelse fra ideal til praksis, der anbefaler, at regenerativ ledelse prioriterer forbundethed og trivsel blandt medarbejdere ved at frisætte medarbejdernes fulde potentiale og skabe en bæredygtig, fremtidsrettet arbejdskultur, som kommende generationer har lyst til at blive en del af.
Adm. direktør Henrik Brandt glæder sig over, at bæredygtig ledelse står højt på dagsordenen i offentlige organisationer.
- Dafolos konsulentteam oplever lige nu efterspørgsel på kompetenceudvikling, der giver forståelse for den helhedsorienterede tilgang til problemløsning, som bæredygtig ledelse handler om. Derfor har det været utrolig spændende at læse Dafolo Prisens besvarelser, fordi de viser, hvordan små handlinger i hverdagen kan gøre arbejdet med et regenerativt mindset i organisationer helt konkret, siger Henrik Brandt.
Bedømmelsespanelet for denne Dafolo Pris var sammensat af stærke profiler med erfaring og interesse inden for offentlig ledelse: Birgit S. Hansen, borgmester i Frederikshavn Kommune, Jakob Nørlem, forsker & studielektor, Aalborg Universitet, Jesper Carlsen, kommunaldirektør, Rebild Kommune, Lotte Bøgh Andersen, centerleder på Kronprins Frederiks Center for Offentlig Ledelse samt Dafolo Fondens formand, Kjeld Møller Pedersen, professor, Syddansk Universitet, og Henrik Brandt, adm. direktør i Dafolo A/S.
På https://dafolo.dk/nyheder/vinderne-af-dafolo-prisen-2023-er-kaaret.aspx findes links til de præmierede vinderbesvarelser i deres fulde længde.
Dafolo Prisen er finansieret af Dafolo Fonden, hvis formål blandt andet er at støtte forskning og udvikling af organisatoriske og administrative systemer i den kommunale sektor for at forbedre servicen over for borgerne.