Gå til hoved-indhold
17 september. 2023

Prisvindende film havde søndag premiere i Frederikshavn

  • 1 af 1
    - Det er en helt særlig film, der skal vises, så det er jo så dejligt, at der er så mange mennesker, siger filmproducer Liv Lundholm Pedersen. Foto: TV2 Nord
Af: Michael Frederiksen

Den prisvindende dokumentarfilm "Papa - en dagbog om liv, død og kærlighed" rullede søndag over biografskærmen i Palads Teatret i Frederikshavn. Der var tale om premiere.

-  At vi kan have sådan en premiere i dag, er megagodt, lyder det fra filmproduceren Liv Lundholm Pedersen, som er født i Skagen, men i dag bor i Strandby.

Filmen vandt publikumsprisen til Odense Internationale Filmfestival og er nu indstillet til en European Film Award.

"Papa' - en dagbog om liv, død og kærlighed" er filminstruktøren Andreas Bøggild Monies' personlige fortælling fra sønnens fødsel. 

- Jeg fik min søn, og min kone blev meget, meget syg. Da vi var indlagt på hospitalet, havde jeg to ting, jeg kunne gøre; at tage mig af vores søn og bruge mit kamera. Så skrev jeg dagbog undervejs, og nu er dagbogen og mine fotografier blevet til filmen, fortæller Andreas Bøggild Monies til TV2 Nord.

- Det er en helt særlig film, der skal vises, så det er jo så dejligt, at der er så mange mennesker, der har lyst til at bruge deres søndag eftermiddag på at komme til den her filmpremiere, siger Liv Lundholm Pedersen. 

Filmen er produceret i Frederikshavn, og derfor har Liv Lundholm Pedersen i samarbejde med Kultur- og Fritidsudvalget i Frederikshavn Kommune sørget for, at filmen har den første offentlige biografvisning i Palads Teatret i Frederikshavn. 

- Det kan jo godt være lidt svært at sætte sig på landkortet, når man er så meget nordpå, men at de har villet hjælpe med det her, er bare helt fantastisk, siger Liv Lundholm Pedersen til TV2 Nord.

Hun håber og tror på, at nordjyderne tager godt imod den. 

- Der er ingen tvivl om, at de alle vil blive påvirket, fordi det er så voldsom en film. Men jeg håber selvfølgelig, at jeg kan åbne deres øjne for hvilke forskellige slags film, man kan lave.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...