Gå til hoved-indhold
22. juni 2024 - kl. 14.06

Regionalt skulderklap til Skagen Festival for fokus på nordjyske musikere

  • 1 af 3
  • 2 af 3
  • 3 af 3
Af: Michael Frederiksen

Årets Skagen Festival, der finder sted 4.-7. juli, har ikke færre end 13 navne fra eller med tilknytning til Nordjylland på plakaten. De giver spiller hele 16 koncerter ud af festivalens godt 60 koncerter med artister fra ind- og udland. Det har Region Nordjyllands Kulturpulje besluttet at belønne med 75.000 kroner. 

- Vi er utroligt glade for det skulderklap, Region Nordjyllands Kulturpulje giver festivalen. Nordjylland har et stærkt musikliv, og Skagen Festival har altid givet plads til lokale musikere. Både dem med direkte rødder i Skagen, og dem, der har rødder i Nordjylland, siger Formand Jesper Heegaard, Skagen Festival, og fortsætter:

- Som en af Nordjyllands ældste kulturinstitutioner, har vi en forpligtelse til også at give vores lokale og regionale artister mulighed for at spille på den scene, som Skagen Festival er. En optræden på Skagen Festival, åbner i rigtigt mange tilfælde, døre til optræden på andre festivaler landet over, og kan vi medvirke til at udbrede nordjysk musiktalent til resten af landet ved at give dem spilletid på Skagen Festival, er et af vores vigtigste opgaver i løst, siger Jesper Heegaard.

Årets lokale/regionale artister på musikprogrammet er, udover modtageren af årets Folkemusikprisen 2024, Mads Toghøj, også HUSH, Ib Grønbech & Containerkvartetten, Slåbrock Band, Kejser Larsen & Zakariasen, Louise Hammershøj Band, Chris Andersen Band, Chris & Mads, Second Hand, Ara Macao, McGuiness, De Gyldne Drenge og Boys of Bluehill.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...