Gå til hoved-indhold
20. marts 2024 - kl. 14.03

Rekordmange atleter deltager i OL i Frederikshavn

  • 1 af 3
    Special Olympics Idrætsfestival 2024 afvikles i Frederikshavn. Foto: Lasse Lagoni
  • 2 af 3
    En veloplagt Birgit S. Hansen under Special Olympics Idrætsfestival 2022 i Kolding. Foto: Lasse Lagoni
  • 3 af 3
    Borgmester Birgit S. Hansen blev tildelt værtskabet i forbindelse med Special Olympics Idrætsfestival 2022 i Kolding. Foto: Lasse Lagoni
Af: Michael Frederiksen

Målet var 1.000, men hele 1.200 deltagere fra 8 nationer har tilmeldt sig Special Olympics Idrætsfestival, som afvikles i Frederikshavn fra 24. til 26. maj 2024.

Opbakningen til Danmarks største idrætsevent for mennesker med udviklingshandicap har aldrig været større. Når Frederikshavn om et par måneder er værtsby for Special Olympics Idrætsfestival, bliver det med et rekordstort antal deltagere.

Festivalleder Anette Svejstrup fra Parasport Danmark glæder sig over den flotte tilslutning:

- Vi har været helt blæst bagover af den store interesse, der gjorde, at vi måtte melde udsolgt før tilmeldingsfristen. Vi havde sammen med Frederikshavn Kommune et mål om at nå 1.000 tilmeldinger, så at vi nu har 1.200 tilmeldte og kan gennemføre alle 12 idrætter. må siges at være en kæmpe succes, og vi glæder os meget til at byde dem velkommen til en stor idrætsfest i de fantastiske rammer i Frederikshavn, siger Anette Svejstrup, der også glæder sig over interessen fra de øvrige nordiske lande og Tyskland:

- Interessen fra udlandet har overrasket os meget og er større end nogensinde, så der kan blive landskampstemning i alle idrætter. Helt særligt bliver det at tage imod deltagerne fra Grønland, der er med for første gang.

Optakten til værtskabet for Special Olympics Idrætsfestival i Frederikshavn har været fem år undervejs. Corona-nedlukningen satte en stopper for afviklingen af idrætsfestivalen i 2020. Kolding var værtsby i 2022 og kunne ved afslutningen overdrage værtskabet for festivalen i 2024 til borgmester Birgit S. Hansen, der ser frem til at møde de mange deltagere i Frederikshavn:

- Vi glæder os til at levere værtskab i verdensklasse for vores gæster fra hele Norden og vores venskabsby Bremerhaven i Tyskland. Special Olympics Idrætsfestival er en hyldest til idrætten, fællesskabet og frivilligheden, og det er vi verdensmestre i vores kommune, siger Birgit S. Hansen.

Deltagerne ankommer til Frederikshavn fredag 24. maj, hvor Arena Nord om aftenen danner ramme om en festlig åbningsceremoni. Lørdag dyster atleterne i deres idrætter fra tidlig morgen til ud på eftermiddagen, og om aftenen samles de til festaften med liveband, festmiddag og kulørte drinks. Søndag 26. maj får vinderne overrakt medaljer, og værtsbyen for Special Olympics Idrætsfestival 2026 bliver afsløret ved en afslutningsceremoni.

Følg festivalen på Facebook: https://www.facebook.com/sodanmark.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...