Gå til hoved-indhold
14. april 2024 - kl. 01.04

Sæby Kirke fejrer stadig Store Bededag

  • 1 af 3
  • 2 af 3
  • 3 af 3
Af: Michael Frederiksen

Sæby Kirke fejrer stadig Store Bededag med aftenmeditation, varme hveder og fortælling, selvom Store Bededag ikke længere er en del af den officielle kalender.

Store Bededagsaften - torsdag 25. april kl. 20.00 - er der aftenmeditation i kirken. Det er en kort gudstjeneste på godt 40 minutter med tid til bøn, eftertanke, refleksion, med dejlig musik og tid til stilhed.

Det er en tid til at finde hvile og fred, når det elektriske lys slukkes, og kirken oplyses udelukkende af stearinlys. Det giver kirkerummet en helt særlig karakter. Kirken er som sædvanlig åben for alle til denne fordybelsens stund.

I forlængelse af aftenmeditationsgudstjenesten er der – traditionen tro – mulighed for at få varme hveder. Det med varme hveder hører jo til Store Bededagsaften.

Fredag 26. april kl. 14.30 er der Kirkens Dagligstue i Mariehuset i Strandgade i Sæby. Denne eftermiddag, der falder på den dag, hvor det kunne have været Store Bededag, vil sognepræst Keld Skovgård fortælle om Store Bededags baggrund og historie, og om de traditioner, der knytter sig til den, og hvad afskaffelsen af den er udtryk for,og hvad det mon betyder.

Også her er alle velkomne til fortælling, samvær, kaffe og kage.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...