Gå til hoved-indhold
30. marts 2024 - kl. 14.03

SF: Valgplakater bør afskaffes i det offentlige rum

  • 1 af 1
Af  Søren Visti Jensen

Formand Søren Visti Jensen, SF Frederikshavn, har skrevet dette indlæg: Jeg han se, at der pågår en debat om afskaffelse af valgplakater ved kommende valg her i Frederikshavn Kommune. Vi var omkring spørgsmålet på vores nyligt overståede generalforsamling og har den klare holdning, at valgplakater bør afskaffes i det offentlige rum.

De pynter ikke, og produktionen og den efterfølgende bortskaffelse er i den grad et unødvendigt ressourcespild og en klimabelastning, vi sagtens kan leve foruden.

Et stop kræver imidlertid, at alle partier er enige om, at det er det vi gør, da uenighed vil give en unfair konkurrence i forhold til de partier, der ikke synes, det store plakatcirkus er et problem.

Det er bevist, at plakater har deres virkning, når kandidater - særligt måske de nye - skal gøres kendte, så vi vil i SF gerne foreslå, at kommunen, som man for eksempel gjorde i den gamle Sæby Kommune, opsatte plakatsøjler på strategisk vigtige steder i byerne, hvor partierne hver især kunne opsætte en enkelt plakat. Det fungerede udmærket. Partierne afleverede deres plakater til Park og Vej, der så opsatte dem rettidigt og tog dem ned igen når den tid var. Det var en gammeldags og lavpraktisk metode.

I den moderne digitale tidsalder, kunne man også opstille digitale tavler, som vi allerede ser private bruger til reklameformål.

I SF er vi parate til at afskaffe plakaterne - hellere i dag end i morgen. Men det skal være en fælles beslutning, alle partier tilslutter sig!

 

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...