Gå til hoved-indhold
02. februar 2024 - kl. 22.02

Skagen Festival klar med musikprogram – starter billetsalget på søndag

 • 1 af 10
 • 2 af 10
 • 3 af 10
 • 4 af 10
 • 5 af 10
  Shu-Bi-Dua 2.0 med de originale shubber Michael Hardinger, Kim Daugaard og Jørgen Thorup i front og deres 50-års jubilæum kan opleves på årets Skagen Festival.
 • 6 af 10
 • 7 af 10
 • 8 af 10
 • 9 af 10
 • 10 af 10
Af: Michael Frederiksen

Skagen Festival 2024, der afvikles 4.-7. juli på flere scener i Skagen by, offentliggør nu det samlede musikprogram. Der er tale om et bredt musikprogram med respekt for festivalens baggrund i folkemusikken, og hvor tradition og fornyelse vil gå hånd i hånd til de flere end 55 koncerter, publikum vil kunne opleve sammen med den helt unikke stemning, Skagen by summer af under festivalen.

- Festivalen er tro imod vores rødder i folkemusikken, hvor vi præsenterer publikumsfavoritter som Tørfisk, Lars Lilholt Band, The Dublin Legends (IRL), Tom Donovan (IRL) Allan Taylor & Frends (UK), Tupelo (IRL), Scrum (NL), Brophys Law, The Quiggs (SCO/DK), Ib Grønbech & Containerkvartetten, Slåbrock Band og deres 50-års jubilæumskoncert, De Gyldne Drenge, McGuiness, Boys of Bluehill og mange andre, fortæller Jesper Hegaard, formand for Skagen Festival og fortsætter:

- Men der er også plads til fornyelse indenfor genren i form af næste generations artister med rod i folkemusikken og den gode gedigne sangskriver-tradition. Det er navne som forrygende Drops of Green (IRL), Wolfhound (IRL), VIIK (DK/NO), Rotlaus (N), Finnegans Hell (S), Karl Kristian & De Store Drenge, Fætters, The Mukherjee Development, Baby Did a Bad Thing, Mallemuk, Kejser Larsen & Zakariasen og mange flere, fortæller Jesper Hegaard.

Skagen Festival har i år en lang række lokale artister på plakaten, blandt andre Second Hand, Louise Hammershøj & Band, Mads Toghøj Band og Chris Andersen Band.

- Det har vi, fordi vi som en stor kulturinstitution i vores lokalområde har en forpligtelse til at understøtte lokalt talent. Vi ved, at en optræden på Skagen Festival for mange er et visitkort til at komme ud og spille i kulturhuse, på andre festivaler med videre. Den opbakning vil vi gerne give lokalt talent ikke blot fra Skagen, men hele Nordjylland, påpeger Jesper Hegaard.

Skagen Festival er i høj en festival, hvor den helt specielle Skagen-hygge er i højsædet.

- Tempoet er skruet ned, folk mødes over god mad og et godt glas rundt omkring i byen og topper det så med at overvære nogle af de mange koncerter. Byen summer på sin helt specielle og rolige måde under festivalen, og det er en vigtig del af hele vores DNA. Det betyder ikke, at ikke bliver plads til at lade sig rive med sammen med nogle af de mange artister, vi har på programmet i dag- og aftentimerne, siger Jesper Hegaard.

Han peger blandt andet på, at festivalen har tiltrukket en lang række artister, der både tiltaler det publikum, der allerede kommer til festivalen, men også vil tiltrække nye.

- Det er afgørende for, at festivalen kan udvikle sig fremover. Vi står overfor et glidende generationsskifte både blandt vores trofaste publikum, men også i organisationen. Vi vil gerne løbende udvikle musikprogrammet stadig med rødder i folkemusikken og den gode sangskriver-tradition. Der vil måske være nogle få, der ikke bryder sig om ændringerne, men det er nødvendigt for, at vi tilpasser os den virkelighed, vi befinder os i, mener Jesper Heegaard.

Han peger blandt andet på, at festivalen i år har booket en række – i Skagen-sammenhæng – nye navne, der skal supplere det, gæsterne allerede kender af danske og internationale artister.

- Peter Sommer Alene med Palle i Verden og Søren Huss & Band fredag aften, er et godt eksempel på dette. Vi har også Shu-Bi-Dua 2.0 med de originale shubber Michael Hardinger, Kim Daugaard og Jørgen Thorup i front og deres 50-års jubilæum. Kim Larsens originale backingband Bellami, der vil give os hans største hits sunget af Lune Carlsen. Danske HUSH med Dorte Gerlach, der spiller festivaler hvert 4.-5. år og i år har tilvalgt Skagen, hvilket vi er glade for – og en folkelig afslutning med Birthe Kjær & Feel Good Band i anledning af hendes 75-års fødselsdag i efteråret. Alle, der enten kommer med ny musik i foråret eller optræder i TV-sammenhæng i blandt andet "Toppen af Poppen" på TV2 eller kan fejre jubilæum og på den måde er aktuelle for vores gæster, når de skal købe billetter, udtaler Jesper Hegaard.

Han fortæller, at der foreløbig er 55 koncerter på programmet, men at der kan tilføjes yderligere i løbet af foråret.

Billetsalget samt salg af pladser på festivalcampen starter søndag 4. februar 2024 kl. 10.00 på www.skagenfestival.dk, hvor man også kan finde det samlede musikprogram.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...