Gå til hoved-indhold
Sponsoreret indhold
27. februar 2023 - kl. 09.02

Skift til mere miljøvenlige varmeløsninger

  • 1 af 2
    FOTO: Kanal Frederikshavn
  • 2 af 2
Af: SPONSORERET INDHOLD

Kan du se på dit kontoudtog, at det er blevet dyrere at varme dit hjem op? Det er ikke så mærkeligt. De fleste danske husstande har kunnet mærke, hvordan forbrugspriserne er skudt i vejret gennem det seneste år.

Artiklen er sponsoreret af Nærvarme Danmark

Coronaefterfølger, krig og inflation er nogle af de stikord, du kan bruge til at beskrive prisstigningerne med, og desværre ser det ikke ud til at falde lige foreløbigt.

Hvis du tilmed fyrer med gas, har du virkelig kunne mærke en ændring. Fyr er noget af det, der virkelig kan mærkes på budgettet, og måske du er begyndt at overveje, om der er andre alternativer, der kunne være relevante. Har du i den forbindelse stødt på varmepumpe luft til vand? Du har sikkert hørt om varmepumper før, men det betyder ikke nødvendigvis, at du kender til, hvordan de egentlig fungerer.

Der findes mange forskellige typer af varmepumper, og det er en god idé at sætte sig ind i, hvad de hver især kan, så du kan finde den, der passer bedst til dit hjem. En varmepumpe er drevet af elektricitet, og selvom det også er steget i pris, vil de samlede omkostninger med al sandsynlighed stadig være lavere, end du har været vant til.

Placer pumpen strategisk
Hvis du har valgt at investere i en varmepumpe, er det en rigtig god idé at overveje dens placering grundigt. Nogle føler, der er en smule larm fra en varmepumpe, og man vil da også kunne høre, at den arbejder. Derfor kan det være en god idét at placere den lidt væk fra soveværelset, så du ikke føler dig generet af den, specielt hvis du sover meget let.

Der er forskel på, hvor stærke varmepumper er. Nogle kan klare at varme meget op, men du kan godt opleve, at du bliver nødt til at supplere med andre varmekilder eller en pumpe yderligere, hvis der er tale om et stort hus. Har du til gengæld et sommerhus, du gerne vil have en lavere varmeregning i, kan en varmepumpe virkelig betale sig, og her kan du godt forvente, at hele sommerhuset kan varmes godt op.

Du kan gå online og læse meget mere om varmepumper og se, hvordan systemerne kan monteres i dit hjem, uden det er specielt invasivt. Det kræver arbejde fra professionelt kortvarigt, men så er I selvkørende herefter, så I forhåbentlig kan nyde at få lidt mere råderum i økonomien igen.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...