Gå til hoved-indhold
21 november. 2022

Sneen skaber store problemer på vej til Kilden

  • 1 af 2
    FOTO: Kanal Frederikshavn
  • 2 af 2
    Flere bilister opgiver turen op til Kilden.
Af: Michael Frederiksen

Sneen skaber lige nu store problemer i Frederikshavn. Det gælder især på bakken mellem Frederikshavn og Kilden, hvor trafikken er gået i stå (kl. 16.20) på grund af en bus, som tilsyneladende kører på sommerdæk.

Mange trafikanter har holdt i kø i eftermiddagstimerne på bakken, og flere har opgivet at komme op.

- Lige nu er vejen helt lukket, fordi vi har bus, der spærrer det hele. Vi er netop kørt derop med grus, så vi kan få bussen fri, forklarer afdelingsleder Peter Nielsen, Park & Vej i Frederikshavn Kommune.

Det er især biler med sommerdæk, varebiler, lastbiler og altså busser, som kæmper i det glatte føre, når turen går mod Kilden, Gærum, Østervrå og Brønderslev - det vil sige hovedvej 585.

- Vi oplevede jo det samme problem sidste år i begyndelsen af december. Det nytter ikke noget, at folk kører rundt med sommerdæk, siger Peter Nielsen.

Det er især Frederikshavn-området, som er hårdt ramt af sne.

- I morges var det Østervrå, Thorshøj og Hørby, som havde sne. Nu er det Frederikshavn, mens Sæby, Strandby og Skagen næsten ingen sne har, oplyser Peter Nielsen.

Det er kolde vejbaner og varm nedbør, som skaber problemer for trafikanterne. Nedbøren forvandles til brun sæbe, når den rammer vejene.

- Vi gør alt, hvad vi kan. Det vil sige, at vi skraber og salter, lover Peter Nielsen.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...