Gå til hoved-indhold
11. juni 2024 - kl. 08.06

Talentsportsklasserne skal fortsat være en del af folkeskolen

  • 1 af 1
    - Dette forslag kommer ikke til at gå ud over fag som matematik, dansk eller engelsk. Eleverne vil kunne tilvælge Talentsportsklassen i stedet for valgfag som eksempelvis drama eller filmkundskab, forklarer byrådsmedlem Jan Bjeldbak (V).
Af: Michael Frederiksen

Venstre har udarbejdet og fremlagt et forslag, der bevarer Talentsportsklasserne i folkeskolen. Med forslaget vil det uden skelen til forældrenes indkomst stadig være muligt for alle unge, engagerede sportsudøvere i kommunens ældste klasser at blive optaget i Talentsportsklasserne.

I disse dage diskuterer partierne, hvordan Talentsportsklasserne i Frederikshavn Kommune fremover skal organiseres. Pengene skal ikke længere komme som bevilling på Børne- og Ungdomsudvalgets budget, så der skal findes en alternativ finansiering.

- For Venstre er det vigtigt, at det ikke bliver forældrenes indkomst, der bestemmer, om et barn kan komme i Talentsportsklasserne. Det skal fortsat være barnets engagement, evner og lyst, siger Venstre byrådsmedlem Jan Bjeldbak.

Derfor har Venstre udarbejdet et forslag, hvor finansieringen primært tages fra skolens egen budget i form af oprettelsen af et valgfag og fra midlerne i en timebank, som de enkelte skoler fra 2025 råder over. En væsentlig mindre del af finansieringen hentes på andre måder. Det drejer sig for eksempel om, at eliteklubberne, der hvert år modtager tusindvis af markedsføringskroner fra kommunen, bidrager ved at udbyde morgentræning. Det gør White Hawks allerede fra næste skoleår.

- Dette forslag kommer ikke til at gå ud over fag som matematik, dansk eller engelsk. Eleverne vil kunne tilvælge Talentsportsklassen i stedet for valgfag som eksempelvis drama eller filmkundskab, forklarer Jan Bjeldbak.

Venstre har fremlagt forslaget med det formål at bevare Talentsportsklasserne som en del af Folkeskolen. Det er ifølge Jan Bjeldbak helt afgørende for at bevare det overordnede faglige, pædagogiske og organisatoriske ansvar hos skolelederen og skolebestyrelsen.

- Den ledelse og de lærere, der nu gennem otte år har udviklet og styret Talentsportsklasserne, har gjort et flot stykke arbejde. Lærerne har for eksempel formået at skabe det sammenhold, der er så vigtigt, når der dannes nye klasser, og skolen har medvirket til at understøtte den identitet, der er helt afgørende for at fastholde motivationen, når børn skal bruge mange timer på både sport og uddannelse. Det må vi ikke smide ud med badevandet, altså ved at eksperimentere med en helt ny organisering af Talentsportsklasserne, udtaler Jan Bjeldbak.

Allerede i efteråret 2024 foregår optagelsen til næste års Talentsportsklasser, så partierne skal snart have den nye organisering og finansieringen på plads.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...