Gå til hoved-indhold
20. november 2019 - kl. 13.11

To voksne til 42 børn - vi vil have flere voksne, nu!

  • 1 af 2
    FOTO: Kanal Frederikshavn
  • 2 af 2
    Kia Hansen: - Betyder borgmesterens stilhed, at hendes potentielle fremtid i Socialdemokratiet er mere værd end at kæmpe for børn og personale i kommunens dagtilbud?
Af: DEBAT-INDLÆG

Kia Hansen, mor til børn i en institution i Frederikshavn Kommune, har skrevet dette indlæg: #HvorErDerEnVoksen? På vej ud tjekkede jeg tabulex skærmen - 42 børn var mødt ind...

Det ikke første gang, jeg går fra institutionen med ondt i maven, for lige meget hvor meget jeg lukker øjnene, så er den hverdag, som jeg og andre forældre byder vores børn hver eneste dag, ikke værdig. Denne dag, for nøjagtigt fire uger siden, var bare min mavepuster.

Jeg kom glad og rolig ind i børnehaven og mærker allerede, inden jeg er igennem garderoben, en uro - og på sin vis en utryghed - strømme igennem hele institutionen. Der er børn over alt!

I klynger og grupper, der leger og hygger sig! Men der er ingen voksne. Jeg går videre igennem fællesrummet og ser mig om - én voksen står og forsøger at få hold i oprydningen, opvasken og formiddagsmaden i køkkenet, én hjælper den enlige vuggestuepædagog med at give hendes syv børn havregrød - ved spisebordet midt i børnehaven. Den næste pædagog...

Nej, der var ikke flere pædagoger den morgen. To stk. til 42 børnehavebørn!

De voksne, jeg møder i vores institution, gør det så godt! Men at være pædagog i en normering, der hedder 21 børn pr. voksen - det kan vi simpelthen ikke være bekendt over for vores børn eller over for de, som skal passe på dem!

Vi spørger os selv - hvor er der en voksen? Men i virkeligheden burde vi måske råbe: Hvor er der nogen, der vil tage ansvar? Hvor er vores folkekære borgmester? Hende, der efterspurgte flere penge til vores børn? Hvor er vores folkevalgte, som har lovet os, at vi får normeringer?

Jeg er skuffet over, at vores borgmester Birgit S. Hansen ikke har lagt et tydeligt pres på Mette Frederiksen, som jo bryster sig af at være børnenes statsminister.

Som Birgit før har nævnt, er vores kommune en såkaldt fattig kommune. Hvorfor så ikke kræve den hjælp, der behøves, for som minimum at kunne leve op til dagtilbudsloven?

Betyder borgmesterens stilhed, at hendes potentielle fremtid i Socialdemokratiet er mere værd end at kæmpe for børn og personale i kommunens dagtilbud?

Vi er nødt til, i flok, at råbe og larme og gøre opmærksomme på, at vi ikke er stille. Vi vil have svar, nu!

Vi vil have flere voksne. Vi vil have ordentlige forhold for vores børn, for vores fremtid!

Undersøgelser viser gang på gang, at vores børn tager skade af de manglende hænder og af de manglende normeringer!

Vi kan og må ikke lukke øjnene, vi må ikke give op. Vi forældre må ikke stoppe nu!

Der er på fredag en stor demonstration i København, hvor forældre og pædagoger vil råbe op mod borgen, når finanslovsforhandlingerne går i gang!

Det er svært som nordjyde at være tilstede så langt væk. Det er svært at bakke op! Men så må vi larme i fællesskab heroppe. Lad os stå sammen og vise vores børn og deres voksne, at vi ikke vil spises af med dårlige normeringer, at vi vil have børn helskindet ud af institutionerne, at vi vil have hele mennesker ud, når de skal videre i livet!

Så kære forældre, pædagoger, bedsteforældre og alle andre berørte - lige meget hvor glade vi er for vores voksne, vores institutioner og vores pasningstilbud. Lige meget om vi gang på gang siger til os selv, at i vores børnehave er det anderledes, så er det utopi!

Normeringerne er ringe alle steder. Vores børn lider under det. De mangler nærværende voksne - omsorg og opmærksomhed.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...