Gå til hoved-indhold
16 november. 2023

Tordenskioldsdage "Året er 1717" flyttes til første weekend i september 2024

  • 1 af 1
    Forberedelserne til Tordenskioldsdage 2024 er i gang, og når byen, Krudttårnet og statuen af søhelten på Fisketorvet i Frederikshavn næste år i september igen bliver omdrejningspunkt for Tordenskioldsdage, bliver der smæk for skillingen og krudtrøg i gaden i den gamle fiskerflække for foden af Pikkerbakken.
Af: Michael Frederiksen

Fonden Tordenskiold, som er arrangør af Tordenskioldsdage, har besluttet, at festivalen vender tilbage til afvikling i den tidligere anvendte periode, første weekend i september, nærmere bestemt 6. og 7. september i 2024. Det oplyser fondens direktør, Jan Michael Madsen.

- I 2024 sætter vi ekstra fokus på Tordenskioldsdagenes involverede deltagere og deres oplevelse i Frederikshavn. I sidste ende er det deltagernes store engagement, der giver Frederikshavns øvrige gæster og borgere en fantastisk historisk oplevelse i byen. De medvirkende i festivalen skaber en farverig begivenhed for store og små med afsæt i en vigtig del af dette steds historie, nemlig fortællingen om Fladstrand, flåden og den kendte søhelt og viceadmiral Peter Wessel Tordenskiold. Målet er desuden, at flere lokale børnefamilier bliver interessede i at medvirke i den levende historiske festival, siger Jan Michael Madsen.

Under corona-perioden og forbuddet mod afvikling af festivaler og markeder i 2020 og 2021 iværksatte Fonden Tordenskiold projektet "Tordenskiolds By".

Idéen var at skabe en sommer-attraktion baseret på en række kendte elementer fra den historiske formidling i Tordenskioldsdage, som så blev tilkoblet Krudttårnets almindelige sommeråbent fra 1. juli til første søndag i august. Projektet var en slags erstatning for den corona-aflyste festival, og formålet var at sikre en kulturel sommeraktivitet i Frederikshavn by i en periode, hvor de fleste kulturtilbud, kulturinstitutioner og andre folkelige aktiviteter var nedlukket.

- Efter corona-perioden fortsatte vi projektet med mange dages historisk aktivitet hen over sommeren, og i 2022 og i 2023 blev Tordenskioldsdage som festival tilkoblet i samme periode i juli, forklarer Jan Michael Madsen og fortsætter:

- Det giver ud fra en økonomisk betragtning umiddelbart god mening, at investeringen i hele opbygningen af kulissen til Tordenskioldsdage har en længere anvendelses- og omsætningsperiode. Men vi må konstatere, at tidspunktet i juli, i forhold til Tordenskioldsdage, betyder, at mange frivillige deltagere fra de historiske grupper og foreninger ikke kan deltage grundet placeringen i ferieperioden. Samtidig rammes vores udenlandske deltagere ved afholdelse af Tordenskioldsdage i juli også af en langt større udgift på deres rejser og ophold, hvilket afholder en del fra at deltage i Frederikshavn.

Udviklingen af Krudttårnets sommersæson som en åben attraktion i Frederikshavn i juli fortsættes.

Forberedelserne til Tordenskioldsdage 2024 er i gang, og når byen, Krudttårnet og statuen af søhelten på Fisketorvet i Frederikshavn næste år i september igen bliver omdrejningspunkt for Tordenskioldsdage, bliver der smæk for skillingen og krudtrøg i gaden i den gamle fiskerflække for foden af Pikkerbakken.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...