Gå til hoved-indhold
08 februar. 2024

Tre ugeaviser i Frederikshavn Kommune reduceres til én fra 1. marts

  • 1 af 1
Af: Michael Frederiksen

Det Nordjyske Mediehus reducerer fra 1. marts antallet af ugeaviser fra 20 til syv. I Frederikshavn Kommune bliver der fremover kun udgivet én ugeavis. Den får navnet LigeHer.Nu Frederikshavn. Det betyder et farvel til de tre aviser, som folk kender i dag: Lokalavisen Frederikshavn, Skagen Onsdag og Sæby Folkeblad.

- Vi kommer til at have samme fokus på lokale nyheder fra Frederikshavn, som vi hele tiden har haft. Men nu kan man altså også læse de bedste og mest relevante nyheder fra Skagen, Sæby og resten af kommunen i lokalavisen, siger Dan S. Frandsen, indholdschef for Nordjyske Lokalmedier til Lokalavisen Frederikshavn.

Den markante reduktion af ugeaviserne sker for at optimere produktionsomkostningerne i en tid med høje udgifter til tryk og distribution og stor nedgang i annonceindtægterne.

Ifølge Danske Medier havde ugeaviserne i 1997 en annonceomsætning på to milliarder kroner årligt (3,3 milliarder i nutidskroner). Det tal faldt i 2022 til 731 millioner kroner. I 2010 var der 248 ugeaviser. I 2020 var der 184 ugeaviser.

Antallet af læsere falder også dramatisk. I 1997 læste 90 procent af befolkningen en ugeavis ugentligt. I 2023 læste 46 procent af befolkningen en ugeavis ugentligt.

Det Nordjyske Mediehus vil også inden 2027 udfase papiravisen NORDJYSKE, som ellers er udkommet i 257 år, og e-avisen. 

- Det er da en kæmpe ting, den dag avisen udgår, for den har jo været en del af hverdagsbilledet i over 200 år i forskellige navne og størrelser, men derfor er der heller ikke sat en decideret deadline på, og det er altså ikke i morgen, den pludselig ophører, siger ansvarshavende chefredaktør Kevin Walsh til TV2 Nord.

Chefredaktøren fortæller, at valget om at udfase avisen skyldes en ny digital strategi, som han selv kalder ambitiøs. 

- Fremtiden er digital, så vi er som ansvarlig ledelse nødt til tegne en forretning, hvor print ikke er en del af huset mere, forklarer Kevin Walsh.

Det Nordjyske Mediehus er ikke længere fysisk placeret i Frederikshavn Kommune. 15. december 2023 forlod mediehuset sine lokaler i Tordenskjoldsgade i Frederikshavn.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...