Gå til hoved-indhold
11. januar 2024 - kl. 11.01

Trygfonden støtter projekter i Frederikshavn Kommune med 1.257.022 kroner

  • 1 af 2
  • 2 af 2
Af: Michael Frederiksen

TryghedsGruppens regionale råd har netop uddelt 8.489.514 kroner til nye tryghedsskabende projekter og aktiviteter i Nordjylland. 1.257.022 tilfalder projekter i Frederikshavn Kommune. 5,3 millioner kroner er målrettet særlige initiativer, der skal hjælpe flere unge nordjyder i uddannelse eller job.

Uddannelse og en plads på arbejdsmarkedet er vigtige forudsætninger for et godt liv, og derfor er det særlig vigtigt, at man som ung ikke oplever at stå udenfor disse fællesskaber, mener de otte nordjyske medlemmer i TryghedsGruppens regionale råd.

De ønsker derfor at gøre en særlig indsats for at få flere unge nordjyder i uddannelse eller job. Rådsmedlemmerne har været både begejstrede og imponerede over at opleve det store engagement fra lokale kræfter, der ønsker at bidrage, og de glæder sig til at følge de mange nye projekter, der nu skal i gang.

Særpuljen, der netop er blevet uddelt, blev oprettet på baggrund af viden og erfaringer fra blandt andet et dialogmøde om unge udenfor uddannelse, som TryghedsGruppens regionale råd i sommer afholdt med en række relevante aktører, heriblandt lokale uddannelsesinstitutioner, kommuner, organisationer og de unge selv.

I alt er der via særpuljen uddelt 5.317.212 kr. til indsatser, der skal hjælpe flere unge i Nordjylland i gang med en uddannelse og i beskæftigelse, blandt andet får Den Kommunale Ungeindsats i Jobcenter Frederikshavn 996.632 kroner til en akademisk medarbejder.

TrygFonden arbejder for, at alle børn og unge kan leve et liv, hvor de trives fysisk, mentalt og socialt og rustes til uddannelse, så de kan udfolde deres potentiale og leve et godt og sundt liv. Her er der uddelt penge til tre projekter i Nordjylland. Kappelborgs Venner i Skagen modtager 200.000 kroner til "Unge i kulturelle fællesskaber".

Et trygt ældreliv med flere gode leveår og en højere livskvalitet for pårørende til svækkede ældre er også blandt målene for TrygFondens arbejde. Her får Foreningen Klub Aktiv i Strandby 40.000 kroner til projektet "Stig på og kom ud i det blå".

At folk træder til og hjælper hinanden, når der er behov for det, er vigtigt for at skabe tryghed. Som led i arbejdet for, at flere bliver i stand til at hjælpe sig selv og andre, har det regionale råd i Nordjylland valgt at donere midler til 23 ansøgere.

To af dem ligger i Frederikshavn Kommune:
Støtteforeningen W. Klitgaards Bådlaug i Jerup, "Redningsveste", 12.550 kroner
Frederikshavn Svømmeklub, "Red Liv", 7.840 kroner

Næste frist for ansøgning om midler hos TrygFondens regionale råd i Region Nordjylland er 1. marts 2024. Læs mere om, hvad du kan få støtte til, her.

TrygFondens regionale råd i Nordjylland består af otte demokratisk valgte kandidater. Sammen med repræsentanterne fra de øvrige fire regioner udgør de TryghedsGruppens øverste myndighed og har blandt andet indflydelse på de midler, TrygFonden hvert år uddeler til landsdækkende og regionale projekter.

Fra 22. januar til og med 7. februar 2024 er der valg til TryghedsGruppens repræsentantskab i Region Nordjylland. Alle, der er bosiddende i Region Nordjylland og medlemmer af TryghedsGruppen, kan stemme på den kandidat, de mener, skal optage en af de otte pladser i det regionale råd. Alle kunder i Tryg, Alka eller gennem en af Trygs samarbejdspartnere er medlem af TryghedsGruppen.

Se de 22 kandidater her. To af dem kommer fra Frederikshavn Kommune. Dert er byrådsmedlemmerne Tina Kruckow (S) og Jens Nygaard (NB). Frederikshavn Kommune er i dag ikke repræsenteret i TrygFondens regionale råd i Nordjylland.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...