Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
20.05.2022 | Af: Michael Frederiksen

Udvidelse af vej til Skagen nu vedtaget i Folketinget

Projektet har en skønnet anlægsudgift på 221 mio. kr.
Folketinget tredjebehandlede i går en anlægslov for udvikling af statsvejnettet, og dermed kan en række større projekter under "Infrastrukturplan 2035" for alvor gå i gang. Set med lokale øjne er udvidelsen af vejen mellem Ålbæk og Skagen klart mest interessant i denne plan.

 

Den politiske aftale "Infrastrukturplan 2035" lagde i juni 2021 kursen for de kommende års større infrastrukturinvesteringer. Flere af projekterne, som indgår i planen, bliver nu formelt set sat i gang med den anlægslov, som i går blev vedtaget i Folketinget.

Afdelingsleder Ida Rasmussen, Vejdirektoratet, siger:

- Med vedtagelsen af anlægsloven har vi nået en vigtig milepæl, der danner det egentlige lovmæssige grundlag for de arbejder, vi nu sætter i gang i Vejdirektoratet. Vi ser rigtig meget frem til at komme et skridt videre med den række af projekter, som vi skal arbejde med i de kommende år.

Anlægsloven omfatter blandt andet følgende vejprojekter:

  • Udbygningen af E45 Vejle – Skanderborg fra fire til seks spor
  • Udbygning af E45 Aarhus Syd – Aarhus Nord fra fire til seks spor samt udbygning af strækningen mellem Aarhus Nord og tilslutningsanlæg <20> Skejby
  • Udbygning af Hillerødmotorvejens forlængelse fra motortrafikvej til motorvej
  • Udbygning af Ålbæk – Skagen til en 2+1-vej

Flere af projekterne har allerede haft opgaver som rådgivere i udbud hen over foråret og er nu i gang med selve detailprojekteringen af opgaverne.

Strækningen mellem Ålbæk og Skagen er cirka 17 km lang og består i dag af en kombination af 2-sporet landevej og en godt 5 km lang 2+1-strækning. Vejdirektoratet opgraderer hele strækningen på rute 40 mellem Ålbæk og Skagen til en 2+1 vej.

Strækningen over Hulsig Hede på omkring 5 km er tidligere udbygget til 2+1 vej. Dette projekt omfatter udbygning af de to delstrækninger: Hirtshalsvej-Hulsig samt Hulsig Hede nord til Flagbakkevej i Skagen, i alt cirka 11 km til 2+1 vejstrækninger. Samtidig sættes hastigheden op til 90 km/t på dele af strækningen.

Som en del af projektet forlænges den dobbeltrettede cykelsti, der i dag slutter ved Hulsig Hede til rasteplads syd for Flagbakkevej/Gl. Landevej.

Der etableres 1,4 km støjskærm øst for landevejen på strækningen fra rundkørslen ved Hirtshalsvej mod nord langs sommerhusområdet.

Trafikken på strækningen varierer meget over året, men i sommerperioden giver kombinationen af ferietrafik, pendling og erhvervstrafik periodevis trængsel.

Projektet har en skønnet anlægsudgift på 221 mio. kr.

 

BillederTilføj billede


FOTO: TV2 Nord

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close