Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
14.11.2022 | Af: Kanal Frederikshavn

Unge debutanter på isen fra FSF klarede sig flot

Det blev en helt fantastisk lørdag til Funskate-konkurrence i Aarhus Skøjtehal for skøjteløberene fra Frederikshavn Skøjteforening (FSF), der vandt hele 20 medaljer og kun var sølle et point fra at vinde klubkonkurrencen.

 

FSF stillede med i alt 23 løbere i konkurrencen, og heraf deltog 21 af dem i Elementdelen, hvoraf de ni af dem var debutanter. De ni debutanter stillede alle op i rækken FunBubbles, som er rækken for løbere med to klubmærker.

I FunBubbles 2 kom begge debutanter på podiet, idet Signe Staginat (10 år) vandt guld, mens Marta Karaliute (10) vandt sølv.

I rækken FunBubbles 3Y deltog Josefine Risgaard Bielefeldt (11), Isabella Risgaard Bielefeldt (11), Nellie Borrisholt Mouritsen (11) og Sigrid Marie Mæhrens Madsen (10) for første gang i konkurrence. Alle pigerne gjorde det super flot, og Josefine vandt en flot bronzemedalje - kun overgået af sine klubkammerater Sofie Sørensen (11) og Sofie La Cour (11), der tog sig af henholdsvis guld og sølv. Så altså et rent FSF-podie.

I rækken FunBubbles 3O deltog yderligere tre debutanter - Cecilie Noos Nielsen (14), Anna Kragh Stephensen (13) og Victoria Rygh Jessen (12). Alle tre piger gjorde det flot og nåede finalen, og Cecilie Noos Nielsen kunne stille sig på podiet og modtage sølvmedaljen, mens det blev til bronze til Victoria Rygh Jessen.

Det lykkedes faktisk for hele 18 ud af de 21 deltagere fra FSF i Elementer at komme i finalerne, hvilket er ret imponerende.

Når man har bestået minimum klubmærke 4, har man mulighed for at deltage i Funskate-konkurrence med sit eget program. Der var syv af pigerne fra FSF, der løb programmer, og de løb alle så flot, at det faktisk blev til medaljer til alle syv.

For otte-årige Caroline Toft Bregnhøjs vedkommende var det første gang, hun deltog med et program og med et fejlfrit program vandt hun guldet i den yngste række Tots 2.

10-årige Siv Møller Egebak skulle også for første gang prøve at løbe et program til konkurrence, og også hun løb et fejlfrit program og vandt dermed bronze i rækken. I samme række vandt klubkammeraten Clara Caroline Banch (10) sølv.

FSF har i mange år været én af de førende klubber i Danmark inden for konkurrence- og mesterskabsløbere og har haft mange løbere, der er blevet både jyske og danske mestre og udtaget til Nordiske Mesterskaber og Junior Grand Prix, men inden for de senere år har klubben udviklet sig meget og har nu et endnu større fokus end tidligere på bredden i klubben og på begynderløberne.

Dette har betydet, at klubben de sidste par år har haft væsentlig flere deltagere med ud til Funskate-konkurrencerne, og tilbage i januar vandt FSF sågar klubkonkurrencen i Gigantium i Aalborg. I lørdags var det tæt på, at FSF kunne gentage succesen fra Gigantium, men med et enkelt point vandt Silkeborg klubpokalen lige for næsen af FSF. FSF fik 67 point, men Silkeborg fik 68 point.

Medaljer og finalepladser er én ting, men det mest glædelige ved en Funskate-konkurrencerne er at opleve den forventning, der er ved de nye løbere, og den opbakning og støtte der bliver vist til alle.

I januar er der igen Funskate-konkurrence, og FSF regner med, at der til den tid er endnu flere løbere, der er klar til at komme med og klar til at få en god oplevelse.

I den kommende weekend er det dog klubbens konkurrence- og mesterskabsløbere, der skal i aktion, da der er Jylland-Fyns Cup og Jyske-Fynske Mesterskaber i Herning.

Resultater fra Funskate Konkurrence

Elementer:
FunBubbles 2:
1. Signe Staginat (debutant)
2. Marta Karaliute (debutant)

FunBubbles 3 Younger:
1. Sofie Sørensen
2. Sofie La Cour
3. Josefine Risgaard Bielefeldt (debutant)

FunBubbles 3 Older:
2. Cecilie Noos Nielsen (debutant)
3. Victoria Rygh Jessen (debutant)

FunFlakes 1:
1. Silje Hagelskjær Petersen

FunCubes 1:
1. Matilde Bregnhøj
2. Clara Caroline Banch
3. Siv Møller Egebak

FunCrystals 1:
2. Caroline Toft Bregnhøj
3. Noa Winther Jensen

Free (programmer):
Tots 1:
2. Isabella Mira Geckalan

Tots 2:
1. Caroline Toft Bregnhøj (debutant)

Tweens 1:
2. Clara Caroline Banch
3. Siv Møller Egebak (debutant)

Tweens 2:
2. Noa Winther Jensen

Teens 2:
3. Anna Jablonska

Togs 2:
2. Silje Saaby Larsen

 

BillederTilføj billede


FOTO: Birgitte Borup

FOTO: Birgitte Borup

FOTO: Birgitte Borup

 

Kommentarer

 

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close