Gå til hoved-indhold
25 oktober. 2023

Vær med til at bakke Ukraine op under VM i håndbold i Arena Nord

  • 1 af 1
    Fra venstre Alina Ivashko, ukrainsk tolk, borgmester Birgit S. Hansen, Anna Bahatska, tjener på Jacobs Fiskerestaurant i Sæby, og Karyna Rybak, ukrainsk tolk.
Af: Michael Frederiksen

Ukrainere fra hele Nordjylland inviteres på dagsudflugt til Skagen og VM-fest i Frederikshavn, når det ukrainske kvindelandshold i håndbold spiller VM på dansk hjemmebane i Arena Nord i Frederikshavn.

Alle sejl sættes ind på at fylde Arena Nord med feststemte håndboldfans, der bakker det ukrainske landshold op, når de møder Brasilien i VM-åbningskampen onsdag 29. november kl. 18.00. Der bor cirka 5.421 ukrainere i Nordjylland, og målet er, at flest mulige af dem er med på lægterne, når Ukraine spiller VM-kampe på deres danske hjemmebane i Frederikshavn.

- Med lanceringen af "Ukrainsk hjemmebane" under VM i kvindehåndbold byder vi alle velkomne i fællesskabet, hvor vi sammen skaber VM-stemning omkring det ukrainske landshold. Vi opfordrer alle, der gerne vil bidrage, til at komme og heppe på Ukraine i Frederikshavn, siger direktør Per Malmberg, Arena Nord.

Forud for håndboldfesten i Arena Nord inviteres ukrainere med bopæl i Nordjylland på dagstur til Skagen. Bag invitationen står et samarbejde på tværs af private virksomheder, Frederikshavn Kommune, Skagen Erhvervsforening, Arena Nord og Dansk Håndbold.

- Det handler om at investere i vores lokalsamfund og samtidig styrke vores arbejdsstyrke. Ukrainske borgere er en yderst attraktiv arbejdskraft, og flere af vores virksomheder har efterlyst mere arbejdskraft i et stykke tid. Det er værd at bemærke, at der tilsyneladende ikke er arbejdsløse ukrainere i Skagen, og vores virksomheder har udtrykt ønske om at tiltrække flere, udtaler Allan Kastor Andersen, formand for Skagen Erhvervsforening.

Formålet med dagsturen er at synliggøre de mange muligheder, der er for at skabe sig et spændende arbejdsliv og et trygt familie- og fritidsliv i Skagen.

Borgmester i Frederikshavn Kommune, Birgit S. Hansen:

- Vi vil være flere i Frederikshavn Kommune, og vores virksomheder efterspørger arbejdskraft. Nu laver vi en fælles, håndholdt indsats overfor ukrainere bosat i Nordjylland. I Skagen møder de lokale virksomheder, en boligforening og får smagsprøver på natur- og kulturoplevelser. Vi viser, hvad det er for et liv, man kan leve i vores kommune, og at her er muligheder for mennesker.

Parterne omkring "Ukrainsk hjemmebane" planlægger også dagsture til Frederikshavn og Sæby, når Ukraine spiller hjemmebanekampe i Arena Nord fredag 1. december og søndag 3. december.

Programmet for "Ukrainsk hjemmebane" er under udarbejdelse. En jobmesse og virksomhedsbesøg er på tegnebrættet, og programmet kommer også til at byde på kultur- og naturoplevelser. Jobcenter Frederikshavn deltager med ukrainske tolke. Røde Kors har allerede meldt sig på banen med frivillige hjælpere, der kan aktivere og passe de børn, der er med på turen, mens deres forældre er på virksomhedsbesøg. Alt i alt en spændende dag i Skagen, der slutter med et brag af VM-fest til åbningskampen i Arena Nord i Frederikshavn.

Har du lyst til at bidrage som aktør, frivillig hjælper eller bidragyder på anden vis i indsatsen "Ukrainsk hjemmebane"? Så er du velkommen til at kontakte Inge Møller Thomsen, Erhvervshus Nord på tlf. 41 44 82 56 eller mail inth@erhvervshusnord.dk.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...