Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
08.01.2022 | Af: Michael Frederiksen

Vanggaards villa bliver alligevel ikke revet ned

Jesper Skovsgaard har mærket godt efter i maven, og derfor bliver den 631 kvadratmeter store ejendom på Solsbækvej i Sæby alligevel ikke revet ned.
OPDATERET: Den 631 kvadratmeter store ejendom på Solsbækvej 61B i Sæby, som stifteren af Sæby Fiske-Industri, Christian Vanggaard, boede i indtil sin død i 2020, bliver alligevel ikke jævnet med jorden.

 

Det oplyser byggematadoren Jesper Skovsgaard, direktør i TSG Capital A/S, til Kanal Frederikshavn. Han købte huset i efteråret 2021 og fortalte for et par måneder siden, at han ville jævne huset fra 1960 med jorden. Faktisk var Årstiderne Arkitekter allerede i gang med at tegne et nyt hus på mindst samme størrelse.

Men Jesper Skovsgaard har ombestemt sig.

- Vi har nu haft nøglerne til huset i tre uger, og vi har været i huset næsten hver eneste dag i flere timer. Vi bliver mere og mere glade for den specielle arkitektur, som er anvendt ved opførelsen i 1960. Og vi har læst og undersøgt meget om huset og arkitekturen, og det har gødet vores interesse for huset og dets originalitet, udtaler Jesper Skovsgaard.

Især denne artikel har Jesper Skovsgaard læst med stor interesse.

"Et 1960-univers af cool modernisme, optimisme og en menneskehed på vej til månen. Et af de mest kendte danske eksempler fra tiden er Jørn Utzons eget hus i Hellebæk nord for København. Huset er fra 1952, og jeg synes, at der er mange lighedstræk til den arkitektur, der præger huset på Solsbækvej 61B i Sæby", står der blandt andet i artiklen.

Jesper Skovsgaard kan mærke villaens arkitektur og historie, når han bevæger sig rundt i ejendommen ned til vandet.

- Villaen står jo helt originalt, som da den blev opført af hr. Vanggaard. Alt er omhyggeligt vedligeholdt af ham, men næsten intet er udskiftet gennem årene, således at det nu ikke er tilsvarende. Vi har derfor besluttet ikke at tage den nemme løsning og vælte villaen og bygge nyt, selvom vi var i gang med at tegne ny villa. Vi har i stedet besluttet den træge vej og renovere villaen fra a-z og se, hvad der dukker op af overraskelser undervejs. Vi bevarer dermed villaens originale stil og arkitektur i det omgang, det kan lade sige gøre, forklarer Jesper Skovsgaard til Kanal Frederikshavn.

Han har dog besluttet, at der skal laves en tilbygning til huset samt et garageanlæg. Begge dele indpasses i husets arkitektur.

Han lægger ikke skjul, at han har talt med mange flinke folk i Sæby, især mellem jul og nytår, og fået mange venlige hilsener fra folk.

- Vi kunne høre, at mange synes, det vil være synd at vælte Vanggaards villa, og det sker så heller ikke nu, lover byggematadoren, hvis firma har en egenkapital på 286 millioner kroner.

Boligarealet er på 412 kvadratmeter, som suppleres af en svømmehal på 219 kvadratmeter. Det vil sige, at der er 631 kvadratmeter med tag over hovedet.

 

BillederTilføj billede

Der er desværre ingen fotos/videoklip til denne nyhed.

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close