Gå til hoved-indhold
112
22. februar 2024 - kl. 00.02

Vlado fra Kanal 5-programmet "Politijagt" samlede fuldt hus på The Reef

  • 1 af 4
  • 2 af 4
  • 3 af 4
  • 4 af 4
Af: Michael Frederiksen

Vlado Lentz var onsdag på besøg i Frederikshavn Teaterforening for at fortælle om sit liv som patruljebetjent i Danmark. Det skete på Scandic The Reef.

Det blev historier om og med blå blink, fartgrænser, overhalinger og rædselsfuld kørsel. Og historier om mennesker, der i den grad sætter andre menneskers liv på spil, fordi de kører i beruset eller stanghamrende beruset tilstand.

- Det var rystende at høre, hvor lidt mange danske bilister tænker på andre menneskers sikkerhed, når de kører i påvirket tilstand, mener Lilly Pedersen, formand for Frederikshavn Teaterforening.

En kvindelig bilist blev stoppet med en promille på 3,37. Det er rekord og én af de meget kedelige af slagsen. De fremmødte hørte om Vlado Lentz' oplevelser med tv-programmet "Politijagt".

Vlado Lentz er født i 1960 i Kroatien og kom til Danmark i 1969. Han er gift med Brit og tilsammen har de fem børn. Han har arbejdet i politiet i over 30 år og har med sin lange livs- og erhvervsfaring lært at spotte en "kunde" på lang afstand.

- Han brænder for sit arbejde, og det kunne vi tydeligt mærke på ham. I over 30 år har han kørt de danske veje tyndt i patruljevognen eller på sin politimotorcykel for at holde et vågent øje med bilister, cyklister og alle de andre. Han har set det meste, men kan stadig forbløffes over, hvor ubetænksomt nogle bærer sig ad, når de færdes i trafikken, siger Lilly Pedersen.

Vlado Lentz har set mennesker blive dræbt og kvæstet på vejene, og han ved bedre end nogen, hvor stor sorg spritbilister og andre hensynsløse trafikanter kan være årsag til.

- Så hans råd til os alle var, kør nu bil og lad være med at have travlt med alt muligt andet. Sluk din mobil, gem den væk, for ingen samtale kan være så vigtig, at den skal koste menneskeliv. Hårde ord, men desværre fakta, udtaler Lilly Pedersen.

Vlado Lentz er blevet en kendt skikkelse på tv, hvor han i Kanal 5’s populære program "Politijagt" lader seerne få indblik i en arbejdsdag, som er mere varieret end de flestes.

- Alt dette og et nærvær uden lige, det var, hvad vi mødte lige her i salen. Der var totalt udsolgt, og alle lyttede med stor interesse på det, der blev fortalt fra Vlado. Efter en kort pause var der tid til spørgsmål, og dem var der rigtig mange af. I salen var der en del unge mennesker, og de havde også gode spørgsmål til Vlado, siger Lilly Pedersen.

Efter oplægget blev der taget billeder, solgt bøger og snakket, og alle fik en god oplevelse med hjem.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...