Gå til hoved-indhold
24 september. 2023

WH-defensiv i frit fald i sidste 11 minutter - 1-2 blev til 2-6 i Esbjerg

  • 1 af 1
Af: Michael Frederiksen

Frederikshavn White Hawks førte 1-0 efter første periode og var kun bagud 1-2 med 11 minutter tilbage af kampen i Esbjerg, men et forsvar i opløsning blev kostbart og høgene tabte 2-6 til Esbjerg Energy. Ét point i seks kampe er Frederikshavns bundhold noteret for.

White Hawks havde Kevin Frydkjær i målet i søndagens udekamp i Granly Hockey Arena. Tadeas Galansky blev syet undervejs i fredagens nederlag til Herlev. Måske var det forklaringen på ændringen i målet.

Efter første periode førte gæsterne med 1-0. Mikkel Bertelsen styrede en afslutning fra Daniel Baastrup forbi Christian Elmose i hjemmeholdets mål. Målet faldt i powerplay i tiden 18:40.

I anden periode blev høgene ramt af fem udvisninger til Jakob Stridsberg (2), Nikolaj B. Kristensen, Todd Winder og Pontus Englund. Det var med til at give hjemmeholdet momentum, og Esbjerg scorede to mål.

I tiden 28:26 udlignede den tidligere WH-spiller Aleksi Halme til 1-1, og tre minutter senere blev det 2-1 til Esbjerg på en styring fra Andreas Grundtvig.

Mellem de to scoringer havde Christopher Frederiksen en glimrende mulighed for at bringe White Hawks foran, men kaptajnens første mål lader vente på sig.

Efter scoringen til 2-1 var Esbjerg tæt på at øge føringen i powerplay, men Kevin Frydkjær reagerede hurtigt og reddede flot - til stor ærgrelse for hovedparten af de 1863 tilskuere.

White Hawks formåede ikke at skabe målchancer i den første halvdel af tredje periode. I stedet for scorede Esbjerg midtvejs to mål. Rasmus Bjerrum styrede en aflevering forbi Kevin Frydkjær i powerplay, mens Thomas Søndergaard var udvist, og bare 12 sekunder senere øgede Grayson Downing til 4-1.

Nu valgte WH's cheftræner, Patric Wener, at tage timeout.

Den hjalp umiddelbart, for efter godt forarbejde af Jonas Jakobsen (#9) reducerede Daniel Baastrup til 2-4. Desværre gik der kun 11 sekunder, inden hjemmeholdet øgede til 5-2. Det var igen Aleksi Halme, som udnyttede en fejl i WH's vaklende defensiv. 

Og det blev 6-2 til vestjyderne i tiden 54:15. Grayson Downing passerede Kevin Frydkjær, som ikke fortjente at blive skudt i sænk i tredje periode.

- Vi spillede i hvert fald ikke forsvar i tredje periode, konkluderede Mikkel Bertelsen efter kampen, da han blev interviewet på Metalligaen.tv.

Det kan ikke siges mere præcist. 

 

 

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...