Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
23.11.2022 | Af: Kanal Frederikshavn

22-årig restaurantchef med ketchup i blodet

For fire år siden tømte Linette Havsager skraldespande på Burger King. Nu er hun restaurantchef i både Frederikshavn og Hjørring.
Linette Havsager, der fylder 22 år i morgen, forlod 10. klasse i utide, men er allerede restaurantchef for Burger King i både Frederikshavn og Hjørring.

 

- Hun har ketchup i blodet. Du kan mærke, at hun elsker miljøet, stemningen, energien og de mange unge medarbejdere, smiler hendes kollega og chef igennem flere år, Nicholine Nielsen.

Efter at have være lukket i næsten to måneder, fordi franchisetager Morten Madsen gik konkurs, genåbnede Burger King i går i den nordlige ende af Danmarksgade i Frederikshavn. Nu ejer kæden selv restauranten og har ansat Linette Havsager som chef.

En hurtig servicetid er et kæmpe fokuspunkt for den unge restaurantchef og hendes 24 medarbejdere i Frederikshavn. Derfor var der glæde at spore på åbningsdagen, hvor Frederikshavn flere gange var i top 3, når det gælder landets hurtigste servicetid.

- Det handler ikke kun om tid, men i høj grad også om at give kunden en god oplevelse. Vi skal sørge for, at kunden ser og hører os, når de venter på deres bestilling, siger Linette Havsager.

Hun har arbejdet i Burger King, siden kæden åbnede i Hjørring i 2018. Hun gik i 10. klasse og var ungarbejder, det vil sige, at hun ryddede op ved bordene og tømte skraldespande.

- Jeg blev straks fanget af den specielle mentalitet på Burger King. Du er nødt til at koncentrere dig, arbejde stærkt og samarbejde. Der er et stort fællesskab, for ellers går det ikke. Alle kan med alle, og vi ses også meget i fritiden, siger Linette Havsager.

Hun blev så glad for at arbejde på Burger King, at hun gik ud af 10. klasse. Allerede som 18-årig var hun manager.

- Jeg kunne ikke slippe arbejdet. Jeg var fanget af en fremtid på Burger King, men begyndte alligevel at læse til SOSU-assistent. Det stoppede jeg dog med efter halvandet år, for jeg var nok lidt for meget på arbejde, erkender Linette Havsager.

Det skortede ikke på "gode råd" fra voksne om, hvor vigtigt det var, at hun tog en "rigtig" uddannelse, men Linette Havsager er lykkelig for, at hun fulgte sit hjerte.

- Du skal lave det, der gør dig glad - og ikke det, der er normalt, hvilket for mange vil sige skole, gymnasium og uddannelse, siger hun.

Fire år efter, at hun tømte skraldespande i hjembyen Hjørring, står der nu restaurantchef på Linette Havsagers visitkort. Hun fik denne titel i Hjørring 1. november, og nu har hun også ansvaret for den genåbnede Burger King i Frederikshavn, hvor halvdelen af medarbejderne er nye sammenlignet med for to måneder siden.

Hun ser det som en stor fordel, at kæden ejer de to restauranter i Hjørring og Frederikshavn. I opstartsfasen betyder det blandt andet, at der er rutinerede medarbejdere fra andre restauranter, som hjælper til i Frederikshavn.

Du fylder 22 år i morgen og er allerede restaurantchef. Drømmer du om at blive franchisetager?


- Nej, jeg kan bedre lide at være en del af kæden, siger Linette Havsager, som i begyndelsen kommer til at tilbringe det meste af sin arbejdstid i Frederikshavn.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Kanal Frederikshavn

FOTO: Kanal Frederikshavn

FOTO: Kanal Frederikshavn

FOTO: Kanal Frederikshavn

 

Kommentarer

 

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close