Gå til hoved-indhold
13. april 2024 - kl. 00.04

500 år og 500 deltagere i 24timervedhavet i Sæby

  • 1 af 6
  • 2 af 6
  • 3 af 6
  • 4 af 6
  • 5 af 6
  • 6 af 6
Af: Michael Frederiksen

Sæby har 500-års fødselsdag som købstad, og som et lokalt løb med lokalsamfundet for øje vil arrangørerne bag 24timervedhavet gerne være med til at fejre byens historie og fødselsdag til løbeeventen 24timervedhavet 1-2. juni 2024.

Arrangørerne satser derfor på at samle 500 eller flere løbere for at markere de 500 år, der er gået, siden dengang byen opnåede købstadsstatus - og dermed sætte rekorden for flest deltagere til løbeeventen siden løbets begyndelse i 2014.

- Vi ønsker at fejre og skabe synlighed om vores by på bedst mulig vis, og det har været vores mål, siden vi begyndte. Og da vores løb er et familievenligt arrangement, der appellerer både til familier, arbejdspladser, skoler og individualister, og som styrker samhørigheden og sundheden og skaber sammenhold og fællesskab, så vil vi gerne slå deltagerrekorden på 500 deltagere i 2024, når byen nu netop er 500-års jubilæum, fortæller medarrangør Rasmus Østergaard.

Alle deltagerne til løbet bakker op om flere af byens foreninger, idet overskuddet for løbet går til de aktivt hjælpende foreninger. Og med priser fra 100 kroner er det muligt at være med for de fleste.

Som et jubilæumstiltag har arrangørerne besluttet, at der skal være ungdomsrabat, så alle under 15 år får 50 procent rabat på deres billet. Desuden håber man, at virksomheder bruger løbet til f.eks. teambuilding eller til at fremme fysisk aktivitet kombineret med en hyggelig tid sammen.

Der er flere forskellige muligheder for at deltage i løbet. Man kan gå eller løbe ruten på de cirka 2 km. i henholdsvis 3, 6, 12 eller 24 timer (som en del af et stafethold eller alene) eller man kan løbe ½ og hel-maraton.

Uanset distance, alder og formål er 24timervedhavet et hyggeligt løb for alle, en god omgang motion, fællesskab og sammenhold for langt de fleste og et forsøg på at sættepersonlige eller Danmarks-rekord for de få. Samlet gælder imidlertid, at alle er velkomne til et brag af en motionsfest på året for Sæbys 500-års jubilæum – og gående folk kan deltage på alle distancerne!

Og så er det muligt, at 24timervedhavet bliver det største og bedste i Sæbys 500 års købstadshistorie. Med 234 tilmeldte er rekorden på 500+ deltagere indenfor rækkevidde, hvorfor arrangørerne arbejder hårdt på at få den sidste halvdel med om bord. Især er man begejstrede for alle tilmeldinger på stafetholdene, hvor man kan se en masse nye deltagere.

Som en ekstra jubilæumsbonus sættes et spaophold på Hotel Viking på højkant i en konkurrence, som man kan vinde, hvis man tilmelder sig 24timervedhavet. Det kan du se mere om på løbets facebookside, hvor du også kan følge med i nyheder og info om eventuelle ændringer.

Alle kan tilmelde sig via linket på www.24timervedhavet.dk.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...