Gå til hoved-indhold
112
22. november 2023 - kl. 10.11

Ældre kvinder franarret betalingskort i deres hjem - kort blev straks misbrugt

  • 1 af 1
Af: Michael Frederiksen

To ældre kvinder blev i går franarret deres betalingskort på hjemadressen, og efterfølgende blev der straks hævet penge på deres konti. En tredje person nægtede at udlevere sit betalingskort, da svindleren ringede på døren.

En 84-årig kvinde på Jørgen Brønlunds Vej blev ringet af en "medarbejder fra Sparekassen", som kunne fortælle, at hendes betalingskort var blevet misbrugt i Spanien, og at de derfor ville sende en medarbejder ud og hente betalingskortet.

Kvinden gjorde, som hun blev bedt om, så da det ringede på døren, gav hun manden sit betalingskort. Ifølge politiet blev der hurtigt hævet penge på kontoen.

Politiet modtog anmeldelsen kl. 14.30. Signalementet af "medarbejderen fra Sparekassen" er sparsomt. Den 84-årige kvinde husker kun, at der var tale om mand, som var mørk i huden.

Ved 12-tiden blev en 87-årig kvinde i Æblehaven franarret sit betalingskort på samme måde. Det blev også hentet personligt og straks misbrugt. Her er der ikke noget signalement.

Fremgangsmåden var identisk, da det kl. 14.15 ringede på døren på Højrupsvej, men her valgte vedkommende ikke at udlevere sit betalingskort.

Det er langt fra første gang, at politiet oplever denne type af kriminalitet.

- Vi ser dem i hele Nordjylland. Den ene dag er det Frederikshavn, og næste dag er det måske Brønderslev. Man skal aldrig udlevere hverken betalingskort eller kode, og det gælder også telefonisk, advarer politikommissær Peter Skovbak, leder af Efterforskningscenter Frederikshavn.

Det seneste døgn bød også på en narkobilist. En halv time efter midnat anholdt politiet en 31-årig mand fra Aalborg. Han kørte narkokørsel på Nordvej i Vangen.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...