Gå til hoved-indhold
28. marts 2024 - kl. 21.03

Aldrig har der vist været så mange mennesker i Arena Nord

 • 1 af 4
  Der er hele 118 tyske hold med i dette års turnering.
 • 2 af 4
  Rødspætte Cup blev afviklet for første gang i 1976.
 • 3 af 4
  Det er altid et imponerende syn, når Rødspætte Cup åbner i Arena Nord.
 • 4 af 4
  En veloplagt borgmester Birgit S. Hansen bød deltagerne velkommen til Frederikshavn.
Af: Michael Frederiksen

Rødspætte Cup 2024 åbnede torsdag aften med et brag af en indmarch i Arena Nord. Aldrig har der vist været så mange mennesker i Arena Nord.

Der er jo rekorddeltagelse i år med 362 hold. Det er 30 mere end normalt, fordi det er lykkedes FfI Håndbold at finde flere overnatningssteder til holdene.

Og det kunne ses i Arena Nord, hvor holdene fra kl. 19.00 myldrede ind i hallen, mens medrejsende forældre, søskende, bedsteforældre med flere fulgte med fra tilskuerpladserne.

- Denne aften er bare noget særligt, smilte Mads Buje fra FfI Håndbolds Rødspætte Cup-udvalg, da indmarchen og afspilningen af de fem deltagende landes nationalmelodier var slut.

Normalt er Norge en stensikker vinder, når det gælder om at synge med på nationalsangen, men i år fik nordmændene kamp til stregen af Tyskland. Det kunne afgjort høres, at 118 tyske hold har fundet vej til Frederikshavn i påsken.

- De har virekelig øvet sig, lød det anerkendende fra borgmester Birgit S. Hansen, som åbnede turneringen officielt og blandt andet opfordrede de tusindvis af gæster til at handle i butikkerne, mens de besøger Frederikshavn og andre byer i området.

Ud over 118 tyske hold er der 98 hold fra Norge, 89 fra Sverige, 48 fra Danmark og ni fra Finland.

Fredag kl. 8.00 går det løs med de indledende kampe.

Der spilles i følgende haller:
Arena Nord (fire baner)
Abildgårdhallen
Bangsbohallen
Bannerslundhallen, Elling
Dybvad Hallen
FFK-Centret
Frederikshavn Friskole
Idrætshallen
Nordjyllandshallen, SÆby
Ravnshøjhallen
Strandbyhallen
Syvsten Hallen
Sæby Fritidscenter (to baner)
Østervrå Idræts- & Kulturcenter

De indledende kampe afvikles langfredag og påskelørdag. Påskedag gælder det A- og B-slutspillet, mens 2. påskedag er finaledag.

FfI Håndbold har arrangeret Rødspætte Cup siden 1976. Det betyder, at den populære ungdomsturnering har 50-års jubilæum om to år.

Allerede i dag var der Mini Rødspætte Cup for spillere, der endnu ikke er gamle nok til at deltage i Rødpsætte Cup. 57 hold deltog. Det er også ny rekord.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...